Inhoudsopgave
Hoelang blijft muurisolatie goed?
Levensduur spouwmuurisolatie Spouwmuurisolatie gaat in principe levenslang mee. Dat hoef je dus maar één keer te laten doen. Zeker de huidige isolatiematerialen gaan zonder problemen meer dan 60 jaar mee.
Hoe lang gaat glaswol isolatie mee?
55 jaar mee. Wie glaswol gebruikt om z’n woning te isoleren, wordt niet teleurgesteld. En niet alleen omdat het materiaal een uitstekende thermische, akoestische en brandveilige isolatie garandeert! Glaswolisolatie presteert na 55 jaar immers nog even goed als bij de plaatsing, en waarschijnlijk nog een stuk langer.
Hoeveel effect heeft spouwmuurisolatie?
Spouwmuurisolatie vraagt een relatief beperkte investering van gemiddeld 1.750 euro, maar levert 20 tot 25% besparing op je jaarlijkse energiefactuur. De gemiddelde prijzen schommelen tussen € 15 tot 30 per m², afhankelijk van het materiaal.
Hoe lang gaat isolatiemateriaal mee?
Isolatie gaat de volledige levensduur van de woning mee. Als er gekozen wordt voor goede isolatiematerialen dan vervormen deze niet en kunnen dus ook niet vergaan. Eigenlijk geldt het voor alle vormen van isolatie, het is een kwestie van een keer aan laten brengen en dan gaat het voor de levensduur van de woning mee.
Wat Isoleerd het beste?
Harde isolatiematerialen zorgen voor de beste thermische isolatie, maar scoren minder goed op akoestische isolatie. Hou dus zeker rekening bij jouw dakisolatie met de akoestische eigenschappen van de verschillende isolatiematerialen. Ontdek hier meer over akoestische isolatie.
Is glaswol herbruikbaar?
Goed om te weten: glaswolisolatie is een stuk milieuvriendelijker dan harde isolatiematerialen. In tegenstelling tot harde schuimplaten is glaswol dampopen. Glaswol is bovendien herbruikbaar en bestaat voor meer dan 70% uit gerecycleerd afvalglas. De andere 30% bestaat uit onuitputtelijke grondstoffen als zand en kalk.
Is spouwmuurisolatie verstandig?
Spouwmuurisolatie is dan ook noodzakelijk. De ruimte tussen dit is de spouw en bestaat uit lucht en/of isolerend materiaal. Deze spouw beschermt de binnenkant van het gebouw tegen vocht van buitenaf en heeft uit zichzelf al een isolerende werking. Stilstaande lucht in de ruimte tussen de spouw geleidt warmte niet goed.