Hoe kun je de breedte van een rechthoek berekenen als je de lengte en de oppervlakte weet?

Hoe kun je de breedte van een rechthoek berekenen als je de lengte en de oppervlakte weet?

In dit voorbeeld is de lengte 5 cm en de breedte 4 cm. Vermenigvuldig de lengte met de breedte. Je lengte is 5 cm en je breedte is 4 cm, dus je moet ze in de vergelijking A = l * b plaatsen om de oppervlakte te vinden. Duid je antwoord aan in vierkante eenheden.

De lengte van een vierkant en de breedte van een vierkant zijn dus hetzelfde. Als de lengte van de tuin 6 meter is, weet je dat de breedte van de tuin ook 6 meter is. Als je nu de oppervlakte van deze tuin wil berekenen, dan doe je lengte x breedte = 6 x 6 = 36 vierkante meter.

Wat is de lengte van een rechthoek?

De langste zijde van een rechthoek wordt de lengte genoemd. De kortste zijde van een rechthoek wordt de breedte genoemd. Wanneer een figuur geen twee maar drie afmetingen heeft is het geen vlak figuur meer maar is het een ruimtelijk figuur.

Wat is de oppervlakte van een vierhoek?

De formule is als volgt:

  1. K = b*h.
  2. Als de lengte lengte 10 is en de breedte 5, dan is de oppervlakte van de rechthoek 10 x 5 (l * b) = 50.

Hoe bereken je de lengte van een rechthoek?

Vuistregels

  1. Omtrek = de som van de lengtes van de randen.
  2. Oppervlakte = lengte · breedte.
  3. Oppervlakte wordt gegeven in ‘vierkante lengte-eenheid’, dit noteren we met (lengte-eenheid)2.

Hoe bereken je de oppervlakte cirkel?

De oppervlakte van een cirkel bereken je door de straal van de cirkel (r) in het kwadraat te doen en dit te vermenigvuldigen met π (pi), dus oppervlakte = r² x π. De straal is de afstand tussen het middelpunt van de cirkel en de rand.

Hoe bereken je de lengte als je de oppervlakte weet?

Vervolgens leg je uit dat wanneer je de oppervlakte en de breedte weet, je de lengte kunt berekenen door de oppervlakte te delen door de breedte.

Welke volgorde lengte breedte hoogte?

Formaat volgorde: lengte x breedte x hoogte. Lengte is altijd de langste zijde van het grondformaat. Afmetingen zijn in millimeters. Formaten zijn altijd inwendig gemeten.

Is lengte of breedte?

Lengte x breedte x hoogte De lengte is dan het aantal centimeters horizontaal van links naar rechts. De breedte is het aantal centimeters horizontaal van voor naar achter. De hoogte is het aantal centimeters verticaal van boven naar beneden.

Related Posts