Inhoudsopgave
Wat zijn de taken van de politie?
Welke rangen zijn er bij de politie?
- Aspirant: één streep.
- Surveillant: twee strepen.
- Agent: drie strepen.
- Hoofdagent: vier strepen.
- Brigadier: twee lauwerkransjes met in het midden een kroontje met zwaard.
Hoe herken je een informant?
Een informant is iemand die in het geheim (vertrouwelijke) informatie levert aan een opsporingsdienst (de recherche) of inlichtingendienst, al dan niet op verzoek van die dienst. Een infiltrant is iemand die zelf (actief) deelneemt aan criminele activiteiten om daarover inlichtingen te kunnen verschaffen.
Wat is de Nederlandse politie?
De politie in Nederland (Nationale Politie) is een politiedienst, belast met het handhaven van de wetten van Nederland, het bewaren van de openbare orde en het verlenen van hulp. Ook vormt zij de opsporingsdienst voor het Openbaar Ministerie.
Welke kanten kan je op bij de politie?
Naast het werken als agent kun je bij de politie ook aan de slag in de meldkamer, bij de recherche, bij intelligence of op het gebied van IT. Maar ook als het gaat om netwerkbeheer, facilitaire zaken, logistiek of voertuigbeheer. En om communicatie, HR, financiën of juridische zaken.
Wat doet de politie werkstuk?
Over de geschiedenis van de politie, wat de politie nu precies doet en ook met welke dieren de politie werkt. Wil je weten wat de politie altijd bij zich heeft? En hoe het uniform eruit ziet?
Bij de politie kennen we de volgende rangen:
- Aspirant: één streep.
- Surveillant: twee strepen.
- Agent: drie strepen.
- Hoofdagent: vier strepen.
- Brigadier: twee lauwerkransjes met in het midden een kroontje met zwaard.
Hoeveel korpsen heeft de politie?
De politie bestaat uit 10 regionale eenheden, een Landelijke Eenheid en het Politiedienstencentrum. De korpsleiding wordt ondersteund door een eigen staf (Staf Korpsleiding).
Wat is het doel van een politie agent?
Strafbare feiten opsporen; Hulp verlenen als er iemand in nood is; Overleg met de gemeente, het Openbaar Ministerie en partners over veiligheidsproblemen; Het uitvoeren van politietaken voor justitie.
Wat zijn de taken van een Hoofdagent?
De Hoofdagent heeft een uitgebreider takenpakket dan de surveillant en agent. Hij is in staat om leiding te geven aan een team, om plannen te bedenken m.b.t. het dagelijks werk en deze uit te voeren, om naar meldingen te gaan en daar problemen op te lossen en om risico’s in te schatten en hierop adequaat te reageren.
Hoeveel agenten zijn er?
Het aantal agenten per bureau is niet altijd even groot. Het kunnen er ongeveer vijftien zijn, maar ook meer dan honderd. Dit is afhankelijk van het aantal inwoners, hoeveel criminaliteit er in het gebied is en hoe groot het gebied is. In heel Nederland werken in totaal ongeveer 40.000 politiemensen.
Hoeveel sollicitanten politie?
steeg het aantal sollicitanten in 2019 met 58 procent, van 19.934 naar 31.576. De werving was alleen voor operationele functies. Met in totaal 62.942 mede- werkers zijn we de grootste werkgever van Nederland.
Wat is het Flexteam van de politie?
Het flexteam werkt probleemgericht en levert tijdelijk medewerkers aan basisteams die extra capaciteit nodig hebben voor opsporing of handhaving.