Wat is een schriftelijk bevel?

Wat is een schriftelijk bevel?

Bij het schriftelijk bevel wordt de houder of gastouder verplicht onmiddellijk of op zeer korte termijn (enkele dagen of zelfs enkele uren) een aantal maatregelen te treffen om aan de geconstateerde overtreding een einde te maken.

Wat is het Schooltaalwoord voor het bevel?

verordening (zn) : beschikking, besluit, bevel, decreet, edict, maatregel, ordinantie, ordonnantie, overheidsbesluit, prescriptie, reglement, voorschrift.

Wat is het Schooltaalwoord voor uitzoeken?

napluizen, navlooien, ontcijferen, ontraadselen, ontrafelen, ontsluieren, ontwarren, ophelderen, solveren, uitdenken, uitdokteren, uitkienen, uitknobbelen, uitplussen, uitpuzzelen, uitvissen, uitvlooien, uitvogelen, uitvorsen, uitzoeken, verklaren.

een schriftelijk bevel. burgerlijk procesrecht: schriftelijk stuk waarin een oproep aan bepaalde personen is neergelegd; oproep tot betaling; exploot …

Wat is onbevoegd gegeven ambtelijk bevel?

Rechtsgevolg bij ambtelijk bevel Een onbevoegd gegeven ambtelijk bevel heft de strafbaarheid van de ter uitvoering daarvan verrichte gedraging niet op, maar de aan de bevelgever ondergeschikte dader is op grond van artikel 43 lid 2 Sr.

Wat zijn de ongeschreven Strafuitsluitingsgronden?

Deze erkende excepties zien bijvoorbeeld op gedragingen in de context van de (medische) beroepsuitoefening, de kunst, de wetenschap, het verzet, de sport- en spelsituatie, seksualiteitsbeoefening, het studentenleven en de tuchtiging in het kader van de opvoeding.

Wat is ontbreken van materiële wederrechtelijkheid?

Ongeschreven rechtvaardigingsgrond waarbij weliswaar aan alle bestanddelen en elementen van een delictsomschrijving is voldaan, maar waarbij de verdachte er zich op beroept toch niet wederrechtelijk te hebben gehandeld.

Welke strafuitsluitingsgronden zijn een schulduitsluitingsgrond?

Schulduitsluitingsgronden en rechtvaardigingsgronden zijn beide strafuitsluitingsgronden. De wettelijke schulduitsluitingsgronden zijn: ontoerekeningsvatbaarheid, overmacht, en noodweerexces, uitvoering van een wettelijk voorschrift, en een onbevoegd gegeven ambtelijk bevel.

Wat is de definitie van een schulduitsluitingsgrond?

Een schulduitsluitingsgrond is een omstandigheid waardoor de verwijtbaarheid (schuld) van een verdachte aan een bepaalde feitelijke handeling ontbreekt. De Nederlandse wet kent de de volgende schulduitsluitingsgronden: Noodweerexces; (art. 41 lid 2 Sr)

Wat is materiële wederrechtelijkheid?

strafrecht: hetgeen algemeen aanvaard wordt als strafbaar.

Related Posts