Inhoudsopgave
Is een omgevingsvergunning een besluit?
Na de beslistermijn volgt in principe een besluit op de aanvraag en zal het bestuursorgaan het besluit bekendmaken. Wanneer het bestuursorgaan tijdig beslist, treedt een omgevingsvergunning in de regel de dag na bekendmaking in werking (artikel 6.1 lid 1 Wabo). Dit is het geval bij de omgevingsvergunning voor bouwen.
Wat is een reguliere voorbereidingsprocedure?
Als er een aanvraag voor bijvoorbeeld een vergunning bij het bevoegd gezag is ingediend, moet de aanvraag binnen acht weken door het bevoegd gezag worden beoordeeld. Deze termijn kan één keer met zes weken worden verlengd.
Is een omgevingsvergunning een beschikking?
De beschikking is het besluit op uw vergunningaanvraag. De aanvraag blijft in deze status als in de beschikking staat dat er nog bijlagen moeten worden toegevoegd. Wanneer de aanvraag compleet is, komt deze in de status OLO dossier gesloten. Daarna kan het bevoegd gezag de aanvraag archiveren.
Waarom verlenging beslistermijn omgevingsvergunning?
Eenvoudige aanvragen verlopen via de reguliere procedure in maximaal acht weken. Binnen die acht weken kan het bevoegd gezag beslissen om de termijn eenmalig met zes weken te verlengen. Complexere aanvragen met een hoog risico voor de omgeving verlopen via de uitgebreide procedure in maximaal 6 maanden.
Wat is een reguliere aanvraag?
Reguliere procedure is uitgangspunt De reguliere procedure is het uitgangspunt in de Omgevingswet. De beslistermijn voor de reguliere procedure is 8 weken. Daarna is er nog bezwaar en beroep mogelijk. Het bevoegd gezag kan de beslistermijn eenmalig verlengen met 6 weken (artikel 16.64, lid 2, Omgevingswet).
Wat is een reguliere omgevingsvergunning?
Gaat u bouwen of verbouwen, dan heeft u wellicht één of meerdere vergunningen nodig, de zogenaamde Omgevingsvergunning. De Omgevingsvergunning kan betrekking hebben op: slopen, bouwen, kappen van bomen, het maken van een uitweg, het veranderen van een monument enz. De activiteiten kunt u in één keer of apart aanvragen.
Hoe lang kan ik belastingaangifte uitstellen?
U kunt via de site, telefonisch of via een brief uitstel voor het indienen van de aangifte vragen bij de Belastingdienst. Zonder opgave van reden krijgt u 5 maanden uitstel, derhalve tot 1 september 2021. Via uw accountant of fiscaal jurist krijgt u zelfs uitstel tot 1 mei 2022.
Hoe vraag ik uitstel aan?
Telefonisch uitstel aanvragen kan via de Belastingtelefoon: 0800-0543. Ga naar Mijn Belastingdienst. Ga naar het tabblad ‘Inkomstenbelasting’. Kies vervolgens voor het jaar waarover u aangifte moet doen.