Wat kenmerkt mij als professional?

Wat kenmerkt mij als professional?

Je voert je werk goed uit, zonder ondersteuning of toezicht van anderen. Onafhankelijke mensen vinden het heel belangrijk dat ze hun werk naar eigen inzicht kunnen organiseren. Ze zijn uiterst zelfstandig, en soms een beetje eigengereid. Er zitten positieve en negatieve kanten aan onafhankelijkheid.

Professionele eigenschappen

  • Aanpassingsvermogen. Je blijft efficiënt werken onder wisselende omstandigheden door je steeds aan te passen aan de omgeving, taken, verantwoordelijkheden, en/of mensen.
  • Discipline.
  • Accuraat.
  • Creativiteit.
  • Anticiperen.
  • Durf (risico’s durven nemen)
  • Besluitvaardig.
  • Doorzettingsvermogen.

Wat is de definitie van een professional?

iemand die een vak, kunst of sport beoefent voor zijn beroep; beroepsmatige beoefenaar. 2) iemand die professioneel is. iemand die zeer ervaren, bedreven en kundig is in wat hij doet; iemand die handelt of werkt zoals een professional doet; iemand die professioneel is.

Wie wil ik zijn als professional?

Meestal wordt er een voldoende match gezien wanneer de vakbekwaamheid (kennis, ervaring, competenties) van de persoon aansluiten bij de marktbekwaamheid van de organisatie. Waar hooguit naar wordt gekeken, is of je als persoon aansluit bij de mensen met wie je zult gaan samenwerken.

Hoe zorg je voor een professionele houding?

Het gaat om luisteren, belangstelling en respect tonen, empathie en distantie, acceptatie, echtheid. het tonen van respect voor de patiënt/cliënt en anderen. Wanneer je de ander in zijn waarde laat, toon je dat in de manier waarop je een ander behandelt.

Welke professionele houding is nodig om goed te kunnen samenwerken?

Hieronder staan sociale vaardigheden die een goede samenwerking bevorderen.

  • Communicatieve vaardigheden.
  • Sensitiviteit.
  • Luistervaardigheid.
  • Assertiviteit.
  • Contactuele vaardigheden.
  • Onderhandelvaardigheden.
  • Initiatief.

Hoe gedraagt een professional zich?

Een professional zit niet onderuitgezakt in een stoel, maar rechtop. Door je rug recht te houden kom je actief en open over. Stelling: professionaliteit is een bepaalde factor in of iemand een promotie krijgt of niet!

Wat is een ander woord voor professional?

professional zn.: 1 vakman/vrouw, vakkundige; 2 beroeps, beroepsbeoefenaar, beroepskracht; 3 [sport] prof, берупсспелер, beroeps(golfer e.d.)

Wat is stouwen?

Het begrip stouwen heeft 2 verschillende betekenissen: 1) bergen; stoppen. goederen, bagage of spullen zodanig in een schip, voertuig of ruimte bergen, dat alles goed blijft liggen, goed verdeeld is en zo min mogelijk ruimte inneemt; ook: iets ergens in stoppen of stapelen in het algemeen. 2) veel eten en drinken.

Wat is een professionele houding in de zorg?

Het gaat om luisteren, belangstelling en respect tonen, empathie en distantie, acceptatie, echtheid. het tonen van respect voor de patiënt/cliënt en anderen. Wanneer je de ander in zijn waarde laat, toon je dat in de manier waarop je een ander behandelt. Je probeert vanuit het gezichtspunt van de ander te kijken.

Waarom is een professionele houding belangrijk?

Een positieve, professionele houding beïnvloedt dus je reputatie bij klanten, leveranciers en collega’s, en bepaalt de manier waarop mensen op jou reageren. Met andere woorden: een positieve attitude is goed voor je carrière én het maakt je leven een stuk aangenamer.

Wat valt onder professioneel?

Iemand die bekwaam/vakkundig is in zijn beroep. Iemand die beroepsmatig iets uitvoert. Iemand die niet profesioneel is wordt amateuristisch genoemd.

Hoe neem ik professioneel waar?

Vraag je daarom af wat jouw kwaliteiten zijn, waar jij goed in bent….Vraag 1. Doe je waar je goed in bent?

  • Gebruik je die kwaliteiten in je werk?
  • Heb je een functie waarin je die kwaliteiten kunt gebruiken?
  • Zet je die kwaliteiten bewust in, zodat deze je ondersteunen in je werk, je sterker maken?

Wat is een goede beroepshouding?

– Je normen en waarden; je vermogen en intentie om integer te handelen; je ‘moreel kompas’. – Je relaties met collega’s, meerderen en klanten; je communicatieve en interpersoonlijke vaardigheden; de manier waarop je jezelf plaatst binnen het team en het bedrijf.

Wat is een slechte beroepshouding?

negatieve uitlatingen jegens derden over de organisatie. niet opvolgen of traineren van voorschriften die de organisatie heeft gesteld. zich niet houden aan afspraken. neemt onvoldoende verantwoordelijkheid.

Waarom professioneel zijn?

Professionaliteit leidt tot succes op de werkplek, een sterke professionele reputatie en een hoog niveau van de arbeidsethos. Een persoon hoeft niet in een specifiek beroep te werken om de belangrijke kwaliteiten en kenmerken van een professional te hebben.

professional zn.: 1 vakman/vrouw, vakkundige; 2 beroeps, beroepsbeoefenaar, beroepskracht; 3 [sport] prof, beroepsspeler, beroeps(golfer e.d.)

Related Posts