Inhoudsopgave
Wat doen game makers?
Gamemakers doen er alles aan om jou zo lang mogelijk te laten doorspelen. En dat doen ze op allerlei slimme manieren. Zoals met lootbox-systemen en daily rewards. Afgelopen zondag was er nog een stunt in het nieuws.
Waarom Speldidactiek?
Speldidactiek gaat in op de vraag hoe je je onderwijs wilt geven. Het zijn spellen en de ideeën achter spellen die worden gecombineerd met onderwijs. Speldidactiek wordt verdeeld in drie delen: gamification (PBL), gameful design en games (spellen).
Hoe zitten games in elkaar?
Er ontstaat een geraamte van een karakter wat wordt opgevuld met kleur, vlees, haren of stof. De tekeningen zitten in de computer maar kunnen nog niet bewegen. Elke beweging die een karakter kan maken in het spel, moet beeldje voor beeldje gemaakt worden. De animator maakt in een hele dag zo’n 3 à 4 seconden film.
Waarom spelletjes in de klas?
Het grote voordeel van spellen is dat ze motiveren en de aandacht vasthouden. Dat komt door de vormgeving en doordat er competitie in zit. In de klas zijn mijn leerlingen er niet zo mee bezig of ze een 7 of een 8 halen, maar een spel daagt ze uit om toch nog die halve punt hoger te scoren.”
Hoe worden games verslavend gemaakt?
Kortom: gamers moeten meteen door het spel worden opgeslokt. Dit opslokken gebeurt door games in te laten spelen op competitiedrang en sociale interactie. Uit onderzoek is gebleken dat dit de ‘basisbehoeften’ zijn van gamers. Voor sommigen is het kletsen in de ‘chatroom’ belangrijker dan het daadwerkelijke spel.
Wat is Ludodidactiek?
Wat is Ludodidactiek? Onderwijs en leergedrag ontwerpen op basis van gameprincipes, dat is Ludodidactiek. Internet en apps zorgen voor nieuwe vormen van spelen, communiceren en leren. De principes achter Ludodidactiek richten zich niet op de techniek, maar juist op de mens.
Waarom kan je niet stoppen met gamen?
Als je verslaafd bent, ben je gewend geraakt aan bepaalde stoffen die vrijkomen in je lichaam, zoals adrenaline en dopamine. De kans dat het je lukt om van je verslaving af te komen zonder te stoppen met gamen is niet groot. Denk maar aan een rookverslaving. De meesten lukt het niet om ‘af en toe te roken’.