Kun je als je een BHV diploma of BHV certificaat hebt binnen alle bedrijven instellingen deze functie uitoefenen Leg uit waarom wel of waarom niet?

Kun je als je een BHV diploma of BHV certificaat hebt binnen alle bedrijven instellingen deze functie uitoefenen Leg uit waarom wel of waarom niet?

Ja, bhv is wettelijk verplicht voor alle bedrijven met medewerkers (al bij 1 medewerker). Het aantal medewerkers dat je moet opleiden als bedrijfshulpverlener is afhankelijk van de risico’s in jouw organisatie. Dit wordt bepaald aan de hand van een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E).

Is een hoofd BHV er verplicht?

Elk bedrijf is verplicht om één of meerdere bedrijfshulpverleners in dienst te hebben. Het hoofd BHV is degene die de verschillende ploegleiders of BHV’ers in een organisatie aanstuurt. Hoe groot je organisatie ook is, in principe is er altijd iemand die deze rol op zich moet nemen.

Hoe snel na een melding moet de BHV starten met het uitvoeren van haar taken?

Hun inzet duurt totdat de professionele hulpverleners hun taken overnemen. De responstijd is een kwestie van maatwerk, die afhankelijk is van de stand van de techniek en de maatgevende factoren. Als richtlijn kun je hanteren dat de bhv binnen 3 minuten na melding van een calamiteit in actie moet zijn gekomen.

Hoe moet een BHV er een incident melden?

Wat moet je melden bij het bellen van 112

  1. Je naam (wie je bent)
  2. Wat er is gebeurd (verkeersongeval, brand, val van trap, e.d.)
  3. Wat slachtoffer(s) mankeert.
  4. Welke hulp je nodig hebt (brandweer, politie, e.d.)
  5. De lokatie (plaats, straatnaam, huisnummer, herkenningspunt, wegnummer, rijrichting of hectometerpaaltje)

Wat moet je kunnen en doen als BHV?

Een BHV’er is opgeleid om in geval van nood de werknemers en klanten in veiligheid te brengen. Zo weet een BHV’er bijvoorbeeld hoe hij mensen uit een brandend gebouw moet krijgen en hoe hij bij een ongeval eerste hulp moet verlenen. Een BHV’er kan onder andere mensen reanimeren en verbanden aanleggen.

Related Posts