Heeft werkgever geheimhoudingsplicht?
Een geheimhoudingsbeding is een apart artikel in de arbeidsovereenkomst waarin geheimhouding wordt afgesproken. Hiermee kan de werkgever geheimhouding opleggen aan de werknemer voor de periode tijdens en na zijn dienstverband. Een geheimhoudingsbeding is in het belang van zowel de werkgever als de werknemer.
Wanneer geen boetebeding is overeengekomen in de arbeidsovereenkomst, staat de werkgever niet direct met lege handen. Voor sommige beroepen, zoals medische beroepen, is het beroepsgeheim in de wet opgenomen. Voor werknemers waar dit niet expliciet is opgenomen, geldt goed werknemerschap.
Heeft een notaris geheimhoudingsplicht?
Onder ambtsgeheim wordt de wettelijke verplichting van de notaris om alle vertrouwelijke informatie geheim te houden verstaan. De notaris heeft beroepsgeheim en geheimhoudingsplicht. Wat betreft informatie geldt alle informatie die de notaris in zijn of haar beroepsuitoefening heeft verkregen.
Hebben tandartsen geheimhoudingsplicht?
Tandartsen en andere medewerkers van De Tandartsengroep Delft zijn gebonden aan het beroepsgeheim of geheimhoudingsplicht. Dit betekent dat zij zonder uw toestemming geen informatie over uw behandeling mogen verstrekken aan personen of instanties die niet bij de behandeling zijn betrokken.
Wat zijn vertrouwelijke bedrijfsgegevens?
Bedrijven moeten informatie beschermen die niet in handen mag vallen van andere bedrijven of personen. Dat kan gaan om gegevens met betrekking tot onderzoek en ontwikkeling, sales- en marketingstrategieën, winst- en verliesrekeningen, bedrijfsgeheimen, intellectuele eigendommen en belastinginformatie.
Wat mag een vertrouwenspersoon niet?
Neerbuigende opmerkingen, seksuele intimidatie, agressie, pesten. Problemen die in elke organisatie kunnen voorkomen. En waar mensen letterlijk ziek van kunnen worden. Een melding van ongewenste omgangsvormen moet je als leidinggevende altijd serieus nemen.
Wat doet een vertrouwenspersoon vereniging?
Zij/Hij draagt zorg voor de eerste opvang van betrokkenen (slachtoffers, ouders van minderjarige slachtoffers, beschuldigde, bestuur en evt. de bond) bij een incident binnen de vereniging. Landelijke wetgeving heeft bepaald dat sportverenigingen volgens de ARBO wet, een vertrouwenscontactpersoon kunnen aanstellen.