Inhoudsopgave
Hoelang ergens werken?
18 maanden is een sociaal geaccepteerd minimum voor het uitvoeren van een baan. Het suggereert dat je minstens één volledige beoordelingscyclus hebt overleefd. De evaluatie vindt jaarlijks plaats en werkgevers evalueren meestal niet voor de proefperiode is afgerond. Dat is waar de 18 maanden vandaan komen.
Hoeveel jaar bij dezelfde werkgever?
Trunk is van mening dat je na drie jaar bij dezelfde werkgever vrijwel niets nieuws meer leert. En terwijl er natuurlijk een aantal uitzonderingen op deze regel is, zoals in de academische wereld, kan je volgens haar in veel gevallen beter vertrekken als je bij je werk betrokken wilt blijven.
Hoe snel van baan veranderen?
Gemiddeld schijnen mensen in Nederland een keer in de vijf jaar van baan te veranderen. Aangezien er ook werknemers zijn die twintig jaar of langer bij dezelfde baas blijven, betekent dit dat er ook heel veel mensen al na korte tijd van werkgever switchen. Vaak switchen kan nadelig zijn voor je carrière.
Hoe vaak wisselt iemand van baan?
Werknemers wisselden gemiddeld zo’n twee keer van werkgever, nu komt dit veel vaker voor. Het maken van vele overstappen staat vaak niet goed op je cv. Bij een potentiële werkgever roept het vragen op waarom je zo vaak gewisseld bent van baan. Daarentegen kan jobhoppen ook voordelen met zich mee brengen.
Is van baan veranderen goed?
Het is verstandig om met enige regelmaat na te denken over je carrière. Niet dat het een gemakkelijke keuze is om te bepalen dat je vertrekt, maar een juiste overstap kan je veel stress besparen. Ook krijg je bij een nieuwe baan vaak een hoger salaris en misschien kom je bij een andere werkgever beter tot je recht.
Hoe lang is iemand gemiddeld in dienst?
Nederlanders zijn loyale werknemers. De dienstverbanden in ons land zijn gemiddeld 10,5 jaar. Alleen Duitsland en België scoren nipt hoger met 7, respectievelijk 8 maanden. Dat blijkt uit internationaal onderzoek van recruitmentbureau Robert Half, dat hiervoor 23.000 medewerkers uit verschillende landen ondervroeg.