Inhoudsopgave
Wat schrijf je in een verslag?
De titelpagina, inhoudsopgave, inleiding, resultaten, conclusie en discussie, samenvatting, evaluatie en de bronvermelding vormen de verplichte onderdelen van een verslag. Een verslag wordt altijd gemaakt met behulp van een tekstverwerker.
Hoe schrijf je een verslag van een gebeurtenis?
In een verslag beschrijf je gebeurtenissen die met elkaar samenhangen. Vaak vertel je die in volgorde van tijd ofwel in chronologische volgorde. Hiervoor gebruik je signaalwoorden(vandaag, gisteren, eerst, daarna, terwijl) of woordgroepen (in de vakantie, om acht uur).
Hoe ziet een mooi verslag eruit?
Iedereen vindt iets anders mooi. Maar er zijn wel een paar regels: 1) Gebruik in je hele verslag 1 lettertype. 2) Alle geschreven teksten (uitgezonderd titels en tussenkopjes) hebben dezelfde grootte. 3) Titels en tussenkopjes mogen groter en vetter dan de overige teksten.
Hoe begin je een verslag te schrijven?
De inleiding moet de volgende onderdelen bevatten:
- korte beschrijving van het onderwerp.
- motivatie; waarom is dit onderzoek van belang.
- achtergrondsinformatie (eventueel eerder verricht werk met verwijzingen)
- kort overzicht van wat er in dit verslag beschreven gaat worden.
Hoe maak je een mooi verslag?
Hoe maak je een verslag?
- De voorbereiding. Kies, indien dat kan, een onderwerp dat je interesseert.
- Maak een goede indeling van de hoofdstukken. Zoek uit welke informatie bij elkaar hoort en bundel het in losse hoofdstukken.
- Schrijf het verslag.
- Zorg ervoor dat je verslag er goed uit ziet.
- Controle!
- Printen.
Hoe ziet een goed werkstuk eruit?
Een verslag begint met een voorblad. Hierop staat de titel van het verslag, je eigen naam, de klas waar je in zit, eventueel de naam van jouw docent en de datum van inlevering. Zorg ervoor dat in de titel duidelijk naar voren komt waar het verslag over gaat. Kies het liefst voor een korte en pakkende titel.
Wat moet je in de inleiding schrijven van een verslag?
In je inleiding geef je algemene informatie over je onderwerp en baken je je onderwerp af zodat je lezer weet waar je onderzoek over gaat. Met die informatie beschrijf je jouw doelstelling, probleemstelling en presenteer je de hoofdvraag en deelvragen van je scriptie.