Wat is integrale geschilbeslechting?
Integrale geschilbeslechting nodig De burger, die onenigheid met de gemeente heeft over de aard en omvang van de geboden ondersteuning, moet dit geschil aan de bestuursrechter kunnen voorleggen, en niet slechts een (klein) deel daarvan (te weten het formele besluit).
Integrale geschilbeslechting vereenvoudigt de gemeentelijke besluitvorming doordat zij het mogelijk maakt dat de gemeente meer aan de professionele uitvoering overlaat. Een aanpassing van de rechtsbescherming in de Algemene wet bestuursrecht is daarom nodig, en zoals de Raad van State stelt, ook urgent.
Wat is een beslissing op bezwaar?
Nadat een bezwaarschrift is ingediend neemt het bestuursorgaan een beslissing op bezwaar. Dat moet doorgaans binnen 12 weken na de datum waarop de bezwaartermijn is verstreken. In deze beslissing worden de ingediende bezwaren behandeld en wordt daar een oordeel over gegeven.
Hoe behandel je een bezwaarschrift?
Als u het niet eens bent met de beslissing op uw bezwaarschrift, kunt u in beroep gaan….Termijn behandeling bezwaar
- alle belanghebbenden stemmen ermee in;
- u stemt ermee in en andere belanghebbenden ondervinden geen schade van het uitstel;
- uitstel is nodig voor de naleving van wettelijke procedurevoorschriften.
Wat is het bestreden besluit?
Finale geschillenbeslechting. Het bestuursrecht vraagt in veel gevallen om een lange adem. Bestreden besluiten worden soms in bezwaar herroepen of in (hoger) beroep vernietigd. Vaak is het doel dan nog niet bereikt en wordt het bestuursorgaan opgedragen om een nieuw besluit te nemen.
Wie ondertekent beslissing op bezwaar?
Als algemeen uitgangspunt behoort te gelden dat degene die een besluit neemt het besluit ook ondertekent; afdoening en ondertekening dienen hand in hand te gaan. Desalniettemin kan het onder omstandigheden gewenst zijn dat de ondertekening door een ander geschiedt dan door degene die het besluit genomen heeft.