Heb je klieren in je oksel?

Heb je klieren in je oksel?

In uw oksel zitten ongeveer 10 tot 20 lymfeklieren. Kankercellen kunnen losraken van de tumor en zich via de lymfebanen door het lichaam verspreiden. Dit noemen we uitzaaiingen. Als borstkanker uitzaait, gaat dit meestal via de lymfeklieren in de oksel.

Waarom worden lymfeklieren verwijderd?

Soms vinden we na onderzoek uitzaaiingen van kanker in de lymfeklieren. Of willen we zeker weten dat er geen uitzaaiingen zijn. We halen deze lymfeklieren dan met een operatie weg. Dit noemen we ook wel een lymfeklierdissectie.

Wat is de oorzaak van de okselpijn?

Pijn in de oksel kan scherp en stekend of juist dof en zeurend zijn. De pijn kan steeds aanwezig zijn of juist komen en gaan. Pijn in de oksel kan ook voelbaar zijn in de binnenkant van de bovenarm met uitstraling naar de arm of schouder. Afhankelijk van de oorzaak van de okselpijn, kunnen de symptomen aanzienlijk variëren.

Kan de pijn onder je oksel veroorzaakt worden door stress?

Pijn onder je oksel kan ook worden veroorzaakt door stress. Dit betekent dat de pijn onder je oksel geen fysiologische oorzaak heeft, maar dat je lichaam pijn ervaart vanwege stress of langdurige angst. Mensen met angst zijn vaak erg ongerust en staan daardoor voortdurend op scherp, wat lichamelijk ongemak veroorzaakt.

Wat kan pijn onder beide oksels veroorzaakt worden?

Pijn onder één of beide oksels kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld spierpijn, huidirritatie als gevolg van scheren, gezwollen lymfeklieren als gevolg van een infectie, of borstkanker. Afhankelijk van de oorzaak, kan pijn onder de oksel gepaard gaan met andere klachten.

Wat is spierpijn in de oksels?

Pijn in je oksels. Pijn in de oksels kan een gevolg zijn van pijnlijke spieren. Meestal gaat het over spierpijn die veroorzaakt is door lichamelijke overbelasting van het bovenlichaam. Het komt veel voor bij mensen die erg zware voorwerpen moeten optillen of die aan gewichtheffen doen tijdens hun trainingsprogramma.

Related Posts