Inhoudsopgave
Hoe Adresseer je een brief zonder naam?
Ken je de naam van de ontvanger niet, dan zijn er verschillende mogelijkheden:
- Geachte heer/mevrouw,
- Geachte heer of mevrouw,
- Geachte heer, mevrouw,
Wat betekent LS boven een brief?
De aanhef L.S. (Lectori salutem) is verouderd. Als u een brief verstuurt die door verschillende personen zal worden gelezen, kunt u het best een dubbele aanhef gebruiken. In deze vormen van aanhef kan ook altijd mevrouw op de eerste plaats staan.
Als je geen naam of alleen een achternaam gebruikt, kies je bij mannen voor heer en bij vrouwen voor mevrouw. Deze woorden schrijf je altijd voluit. Meneer, mijnheer en de heer gebruik je niet in de aanhef. (Me)juffrouw is verouderd, en kun je dus ook beter niet gebruiken.
Wat is de aanhef van een brief of e-mail?
De aanhef bestaat uit de woorden waarmee je een brief of een e-mail begint. Hiermee begroet je de lezer. Wat is de juiste aanhef bij een bekende en een onbekende ontvanger? Een eerste indruk maak je maar één keer. In een brief of een e-mail doe je dat meteen aan het begin met de aanhef. Met deze introducerende woorden begroet je de lezer.
Wat is de aanhef van een brief?
De aanhef van een brief is eigenlijk een aanspreekvorm: we spreken de lezer aan zoals we hem of haar ook persoonlijk zouden begroeten. Brief aan een onbekende. Als je echt niet weet naar wie je de brief schrijft, dan schrijf je: Geachte heer, mevrouw; Geachte heer of mevrouw, Brief aan iemand met een dubbele achternaam 1. aanhef
Welke personen worden genoemd in de brief?
Ook in de aanhef boven de brief worden beide personen genoemd: Geachte heer De Zwart, geachte mevrouw Verschuur, Geachte heer Simons, geachte heer Van der Broek, (of: ‘Geachte heren Simons en Van der Broek,’)
Hoe noem je een brief aan een onbekende?
Onbekende ontvanger Je stuurt bijvoorbeeld een brief of een e-mail aan een organisatie, maar je bent niet op de hoogte van de naam en het geslacht van de ontvanger. In dat geval is het gebruikelijk om een formele aanhef met Geachte te gebruiken.
Hoe begint je brief met een correcte aanhef?
Begin je brief met een correcte aanhef. Als je weet wie je schrijft, dan is dat simpelweg ‘Geachte *naam van de persoon*’. Op een aantal uitzonderingen na wordt er altijd een bepaald iemand aangesproken.
Wie moet je brief richten?
Probeer er bij een sollicitatie wel achter te komen aan wie je je brief moet richten. Dan is altijd persoonlijker en schrijf dan bv. Geachte mevrouw de Vries. Als je dat niet weet is natuurlijk bovenstaande voldoende, je kan dan ook niet anders. Bij een vacature staat eigenlijk altijd een naam waaraan de brief gericht moet worden.
Hoe doe je een brief schrijven?
Het maakt bijvoorbeeld uit hoe goed je de persoon kent aan wie je je brief schrijft. a) Na de aanhef zet je altijd een komma. 3. Inhoud Hierin staat wat je wilt vertellen aan de persoon voor wie je brief bedoeld is. Begin altijd met een hoofdletter. Denk aan hoofdletters, punten en komma’s. En let op de spelling natuurlijk! 4. Afsluiting
Wat is je aanhef als je niet weet wie het leest?
Als u de naam en het geslacht van de geadresseerde weet, is de beste aanhef in een zakelijke brief of e-mail Geachte heer + de achternaam of Geachte mevrouw + de achternaam. Als u het geslacht niet weet, is onder meer Geachte heer of mevrouw + de achternaam gebruikelijk.
Wat zet je boven een brief?
Bovenaan de brief vermeldt u uw adres en dat van de geadresseerde, de datum en de aanhef. U sluit de brief af met uw naam en handtekening.
Hoe krijg je een hoofdletter?
Volg de volgende regels voor het bepalen van hoofdletters. Regel 1: Het eerste woord van een zin krijgt een hoofdletter. Als de zin met een apostrof of ander teken begint, krijgt het tweede woord een hoofdletter.
Wanneer krijgt een zin een hoofdletter?
Regel 1: Het eerste woord van een zin krijgt een hoofdletter. Als de zin met een apostrof of ander teken begint, krijgt het tweede woord een hoofdletter.
Welke woorden krijgen een hoofdletter?
Ook een hoofdletter krijgen woorden als: Eskimohut, Berberse kleding en Vikingboot. Deze regel gaat alleen op als je verwijst naar een volk of een persoon die tot dat volk behoort. Bedoel je een religie (bijvoorbeeld het jodendom), of een aanhanger daarvan (een jood), dan krijgt het woord een kleine letter, net zoals christen, moslim en hindoe.
Hoe schrijf je tussenvoegsels met een hoofdletter?
Voor- en achternamen schrijf je met een hoofdletter. Tussenvoegsels schrijf je met een kleine letter, tenzij er geen voornaam of voorletter voor staat, in dat geval krijgt het eerste tussenvoegsel een hoofdletter. Initialen schrijven we ook met hoofdletters.
Wat is het adres van je brief?
Brief adresseren. Het juiste adres, een vlotte bezorging. Wij zorgen er graag voor dat je brief snel op het juiste adres bezorgd wordt. Hiervoor is het belangrijk dat je het adres volledig, juist en duidelijk op de envelop vermeldt.