Inhoudsopgave
Hoe ben je veilig op het internet?
Een goede virusscanner beschermt je pc tegen malware zoals ransomware (gijzelsoftware) en nepwebsites (phishing). Gebruik sterke en unieke wachtwoorden. Een wachtwoordmanager helpt daarbij: het is veilig én handig. Dit programma slaat wachtwoorden op in een kluis die je beveiligt met een hoofdwachtwoord.
Wat is extra veilig online?
Extra Veilig Online is een vorm van antivirussoftware, maar dan in ons mobiele netwerk. Onveilig dataverkeer van websites en apps wordt direct geblokkeerd. Er vindt een controle plaats op een ‘zwarte lijst’ met onveilige websites en/of er mogelijke schadelijke software wordt gebruikt.
Kunnen je ouders zien wat je op internet doet 4G?
Jazeker! Op het moment dat je ouderlijk toezicht niet hebt ingeschakeld verzameld jou besturingssysteem als nog wat je allemaal doet, zij hebben dus ook inzicht in bijna alles wat jij online doet. Ook bij jou besturingssysteem kun je opvragen welke gegevens zij allemaal over jou verzameld hebben, dit is jou recht.
Wat moet je niet doen online?
Toptienregels voor wat je online wel en niet moet doen
- Houd persoonlijk informatie professioneel en beperkt.
- Houd je privacyinstellingen ingeschakeld.
- Surf veilig.
- Zorg ervoor dat je internetverbinding veilig is.
- Wees voorzichtig met wat je downloadt.
- Kies sterke wachtwoorden.
- Doe je online aankopen bij beveiligde sites.
Hoe veilig is mijn laptop?
Klik op Start en typ ‘beveiligingscentrum’. Open het Beveiligingscentrum en controleer of er antivirus actief is: Defender, de standaard virusscanner van Windows 10, of een virusscanner van een derde partij. Kijk of de software is bijgewerkt met de nieuwste virusdefinities.
Hoe veilig is mobiel internet?
Gebruik altijd het mobiele netwerk Op het eigen mobiele netwerk luistert niemand mee. Deze verbinding is daarom het veiligst. Veel telefoons hebben trouwens een hotspot-optie. Daarmee maakt u een eigen privé-netwerk dat ook andere apparaten kunnen gebruiken.
Hoe veilig is 4G?
Juist op openbare locaties zoals restaurants of luchthavens slaan hackers toe via gratis wifi-netwerken. Met een eigen 4G verbinding loop je geen risico dat dit gebeurt, omdat jouw devices alleen een verbinding met dit eigen besloten netwerk aangaan.
Wat zou je anders kunnen doen om ervoor te zorgen dat je veiliger bent online?
Inhoudsopgave
- Update je besturingssysteem.
- Gebruik altijd een goede virusscanner.
- Maak gebruik van een firewall.
- Maak gebruik van een VPN.
- Wissel af met je wachtwoorden of gebruik een wachtwoordmanager.
- Open nooit e-mails of websites die je niet vertrouwt.
- Zorg dat je je computer regelmatig ‘schoonmaakt’
- Blijf op je hoede.
Wat moet je niet doen op internet?
Is 4G veiliger dan wifi?
Wanneer u verbinding maakt met internet met uw 4G-apparaat, gebruikt u mobiele data via een mobiel netwerk. De data die via een 4G-netwerk worden verzonden, zijn gecodeerd en veel veiliger dan een gratis openbare wifi hotspot.
Wat mag wel en wat mag niet op internet?
Sociaal foto’s en video’s delen op sociale media Vraag altijd toestemming aan degene die duidelijk en herkenbaar op je foto’s of video’s te zien is voordat je het materiaal doorstuurt naar anderen of op het internet verspreidt. Voeg ook niet ongevraagd mensen toe (taggen) aan foto’s en video’s.
Wat is beter HTTP of HTTPS?
HTTPS is niet de tegenhanger van HTTP, eerder zijn jongere neefje. De twee zijn in wezen hetzelfde, omdat ze beide verwijzen naar hetzelfde ‘hypertext transfer protocol’, dat ervoor zorgt dat webgegevens op uw scherm worden weergegeven. HTTPS werkt echter iets anders, is meer geavanceerd en veel veiliger.