Hoe bouw je een buitensauna?

Hoe bouw je een buitensauna?

Zelf een sauna bouwen: hoe begin je eraan?

 1. Meet de ruimte die je kan benutten. Wil je de sauna in je woning plaatsen, bijvoorbeeld in een kamer, garage of badkamer?
 2. Kies een model op maat.
 3. Neem de juiste houtsoort(en)
 4. Zorg voor een stabiele basis.
 5. Isoleer je sauna.
 6. Kies een saunakachel.
 7. Ventilatie is belangrijk.

Hoe werkt een Thuissauna?

Wanneer je in een ‘droge’ sauna plaats neemt word je verwarmd door de kachel en het hout van de sauna. Dit kun je zien als een constante warmte. Wanneer je de ruimte in de sauna vochtig gaat maken door water op de stenen te gooien stijgt de temperatuur niet, maar het voelt wel warmer aan.

Kun je van een Binnensauna een buitensauna maken?

Kan ik een binnensauna ook buiten gebruiken? Ja en nee. Het verschil tussen een binnen- en buitensauna is het dak.

Hoe werkt een buitensauna?

De sauna wordt opgewarmd door een elektrische of houtgestookte kachel. Met beide kachels dien je rekening te houden met een opwarmtijd van circa 25 minuten. Dit is wel afhankelijk van de gewenste warmte en de grootte van de sauna.

Welk glas gebruik je in een sauna?

In gebouwen wordt dit soort glas gebruikt voor glazen deuren, inkompuien, borstweringen, douche-cellen, wanden, enz… Door zijn manier van uiteenvallen voorkomt gehard glas risico’s op verwondingen. Wij leveren daarom alleen gehard glas voor toepassing in sauna’s als saunadeuren en vensters.

Hoe werkt een elektrische Saunakachel?

Bij een elektrische saunakachel worden de saunastenen verwarmd door een elektrische warmtespiraal in de kachel. Daarop geven de stenen die warmte af aan de omgevingslucht in de saunacabine. Als je water op de stenen giet, wordt er hete lucht verspreid.

Wat kost buitensauna?

Wat kost een sauna kopen?

Soort sauna Gemiddelde prijs (inclusief btw en arbeid)
Infrarood sauna € 1.500 – € 3.000
Traditionele of Finse sauna € 1.000 – € 4.000
Barrel sauna € 2.400 – € 10.000

Hoeveel kost een buitensauna?

De kosten van een buitensauna zijn erg verschillend. En variëren natuurlijk tussen grote, materiaal en extra opties. Bij Welvaere schaf je al een Tonsauna aan vanaf 4525 euro. Dit is het kleinste model geleverd in thermohout en als zelfbouwpakket.

Kun je eten in de sauna?

Het is raadzaam om niet met een volle maag de sauna in te stappen. Voor je saunabezoek beperk je je daarom best tot een lichte maaltijd. Een salade, fruit of soep zijn hier perfecte voorbeelden van. Wil je toch graag een grotere maaltijd eten dan wacht je best minstens één of twee uur voor je in de sauna gaat.

Zo pak je het aan:

 1. Meet de ruimte die je kan benutten. Wil je de sauna in je woning plaatsen, bijvoorbeeld in een kamer, garage of badkamer?
 2. Kies een model op maat.
 3. Neem de juiste houtsoort(en)
 4. Zorg voor een stabiele basis.
 5. Isoleer je sauna.
 6. Kies een saunakachel.
 7. Ventilatie is belangrijk.

Hoe dik sauna isoleren?

13 cm is zeker voor een buitensauna een mooie dikte. Brand is in een sauna een reëel risico. Het is dus belangrijk dat de isolatie goed hittebestendig is. Steenwol voldoet aan dit criterium.

Kan een sauna buiten?

Het verschil tussen een binnen- en buitensauna is het dak. Een buitensauna kan echt buiten in de regen, zon en sneeuw staan. De binnensauna heeft wel een dak, maar die is niet bestand tegen neerslag. U kunt een binnensauna wel onder een afdak plaatsen.

Kan je van een tuinhuis een sauna maken?

je kan er uiteraard ook voor kiezen om een buitensauna te bouwen. Een tuinhuisje kan vaak worden omgetoverd tot een sauna. Je moet dan wel net iets meer aandacht besteden aan isolatie & elektriciteitsvoorziening.

Kan je zelf een sauna maken?

Start met het maken van de keuze in welke ruimte u de sauna wilt bouwen. Een aantal onderdelen zijn van belang bij het kiezen van deze ruimte. In alle gevallen dient de ondergrond waterpas te zijn en het is van belang dat de ruimte droog is. De sauna kan zowel op een tegelvloer als een houten vloer geplaatst worden.

Wat is een buitensauna?

Een zogenaamd ‘luchtbad’ heet dit. Daarbij heb je in jouw tuin vaak meer ruimte voor een sauna. Hierdoor kun je een sauna plaatsen met meer plekken en kun je er met meer personen van genieten.

Related Posts