Hoe dik moet spouwisolatie zijn?

Hoe dik moet spouwisolatie zijn?

De ideale spouwmuurdikte voor na-isolatie is tussen de 4 en 12 cm. U kan de dikte van uw muren controleren bij een deuropening. Is uw muur minstens 25 cm breed, dan heeft deze een spouw. Indien uw muur smaller is dan 25 cm, dan heeft uw muur hoogst waarschijnlijk geen spouw en kan niet na-geïsoleerd worden.

Hoe dik is de spouw?

Dit moet dik genoeg zijn om aan de voorwaarden wat betreft isolatiewaarde van nieuwe gebouwen (ook in het Bouwbesluit) te voldoen. Naast dit isolatiemateriaal moet er dus ook minimaal 2 centimeter lege ruimte zijn. Spouwmuren hebben daarom vaak een dikte van rond de 50 tot 60 centimeter.

Hoe dik moet gevelisolatie zijn?

Hoe dik moet ik mijn muurisolatie plaatsen?

Soort muurisolatie W/mK Dikte
PIR muurisolatie ( Polyisocyanuraat ) 0,021 W/m²K 8 cm
Resol schuim muurisolatie ( Phenolformaldehyde ) 0,025 W/m²K 9 cm
Glaswol muurisolatie ( Minerale wol ) 0,036 W/m²K 13 cm
Rotswol muurisolatie ( Minerale wol ) 0,039 W/m²K 13 cm

Hoe dik moet je muur zijn?

De minimale dikte van de muur Er is niets vastgelegd in het bouwbesluit wat betreft de minimale dikte van de gehele muur. Vaak is dit echter meer dan 50 centimeter in nieuwbouwwoningen. De binnenmuur kan 19 centimeter of meer breed zijn, de spouw minimaal 8 centimeter en de buitenmuur is vaak 10 centimeter breed.

Hoe breed moet een spouw zijn?

De meeste spouwmuren hebben aan beide kanten van de spouw een halfsteensmuur van ongeveer 10 centimeter breed. Omdat de breedte van de spouw zelf zo’n 6 centimeter is, komt de totale breedte van de spouwmuur op 26 centimeter.

Hoe dik moet steenwol zijn?

Voor het isoleren van een hellend dak met minerale wol zoals glaswol of rotswol zul je minimaal een dikte moeten aanhouden van 13 tot 16 centimeter (afhankelijk van de lambdawaarde van het isolatiemateriaal). Beter is het om nog dikker te isoleren (16-20 cm) omdat je hiermee een hogere Rd waarde kunt bereiken (4.5).

Related Posts