Hoe haal ik een splinter uit mijn voet?

Hoe haal ik een splinter uit mijn voet?

Maak een dikke pasta van soda en water en laat het met een pleister weken op de splinter. Na een paar uur of een dag komt de splinter er vanzelf uit! Trekzalf ontsmet en helpt de splinter los te komen. Smeer de huid in met trekzalf en bedek het met een pleister.

Hoe haal je een doorn weg?

Kijk waar en hoe diep de splinter zit. Kun je de splinter zien en steekt hij iets buiten de huid dan kun je hem met een pincet verwijderen. Pak de splinter met de pincet zo dicht mogelijk op de huid vast en trek hem er in de lengterichting uit. Controleer of er geen resten achter zijn gebleven.

Wat te doen bij een splinter?

Wat doe je bij een splinter?

  1. Probeer de splinter met een pincet in de lengterichting uit de huid te trekken.
  2. Spoel de wond schoon met lauw, stromend drinkwater.
  3. Droog de omgeving van de wond met een schone doek.
  4. Dek de wond eventueel af met een pleister.

Hoe trek je een splinter eruit?

Als de splinter volledig in de huid zit, kun je proberen hem los te maken met een speld of een naald. Vanaf dat je aan de splinter bent, kun je hem eruit trekken met een pincet. Als de splinter te diep zit om hem zo te verwijderen, week de huid eromheen dan eerst een paar keer per dag, gedurende 2 of 3 dagen.

Hoe haal je een doorn uit je duim?

Wanneer het je niet lukt de splinter eruit te halen, dan kun je de plek gedurende 15 tot 30 minuten in warm water met zeep of in een sopje met soda houden. Herhaal dit een aantal dagen ongeveer drie keer per dag. Meestal werkt de splinter zichzelf er dan uit of is hij gemakkelijker te verwijderen.

Wat te doen bij kleine splinter?

Een splinter verwijderen Was de plek rond de splinter met zuiver water en zeep. Laat de wond vervolgens ongeveer tien minuten weken in lauw tot warm water. Als de splinter op een plek zit die je niet kunt onderdompelen, probeer dan de huid op een andere manier te laten weken, bijvoorbeeld met een nat washandje.

Related Posts