Hoe heet bij golven?

Hoe heet bij golven?

Albatros: Drie slagen onder par (ook wel ‘double eagle’ genoemd). All square: Gelijke stand bij matchplay. Approach: Een slag, meestal vanaf de fairway, naar de green. Apron: Het kort gemaaide stuk gras voor de green.

Hoe heet bij golf een score van één slag boven par?

Bogey: Als een golfer een hole in één slag boven par speelt (+1).

Wie vond het golfballetje uit?

Robert Adam Paterson vond in 1848 golfballen van guttapercha (gutties) uit, die goedkoper waren en bovendien een aerodynamischer oppervlak hadden. In de 20e eeuw ontstonden er ballen met meerdere lagen, waardoor fabrikanten de eigenschappen van hun bal nog nauwkeuriger konden bepalen.

Wat is de Gur?

– afk. van ‘ground under repair’; gedeelte(s) van de baan, als zodanig met paaltjes, verflijnen of lint gemarkeerd, waar de speler zijn bal uit mag halen en zonder strafslag mag of moet droppen, syn. GIB (grond in bewerking) .

Blind hole : Een hole waarbij men de green niet kan zien vanaf de tee. Bogey: een hole die in één slag boven par gespeeld wordt. Bruto score : Het totaal aantal slagen in een strokeplay wedstrijd zonder rekening te houden met iemands handicap. Buiten de baan: situatie waarbij de bal buiten de golfbaan terechtkomt.

Hoe heet de stick van golf?

Tee-box. De tee-box of ook wel gewoon ’tee’ genoemd, is de afslagplaats van de hole. De exacte afslagplaats op de tee waar men moet beginnen wordt aangegeven door tee marks. Meestal zijn dit gekleurde ballen of paaltjes.

Wat is een bogey?

Bogey = Een hole gemaakt in 1 slag boven par. Een double-bogey is een hole gemaakt in twee slagen boven par, enz.

Blind shot: Een slag waarbij je het doel (bijvoorbeeld de green) niet kunt zien. Blauwe paaltjes: Grond in bewerking (GUR: Ground Under Repair): je krijgt een vrije drop maar niet dichter bij de hole. Bogey: Eén slag boven par. Bounce (in balvlucht): De stuit van de bal bij landing op de baan.

Related Posts