Hoe herken je een doorbraakbloeding?

Hoe herken je een doorbraakbloeding?

Een doorbraakbloeding kan ook een innestelingsbloeding zijn. Deze bloedingen kan je onderscheiden door innestelingspijn die je kan ervaren. Dit houdt in dat een eicel zich aan je baarmoederslijmvlies hecht en kan dus een teken zijn dat je misschien zwanger bent.

Wat als je een doorbraakbloeding hebt?

Wat te doen bij een doorbraakbloeding? Neem contact op met je huisarts bij hevig bloedverlies tijdens de eerste paar maanden pilgebruik of als het na enkele dagen niet is gestopt. Je kunt dan samen op zoek naar een andere anticonceptiepil.

Hoe stop je een doorbraak bloeding?

Wat doe ik als ik een doorbraakbloeding heb? Je kunt een stop4daagse inlassen of doorgaan met pil slikken. De pil blijft betrouwbaar.

Is de pil nog veilig bij een Doorbraakbloeding?

Veel vrouwen hebben geregeld last van doorbraakbloedingen of spotting. Met uitzondering van bovengenoemde situaties heeft dat geen invloed op de betrouwbaarheid van de pil.

Wat als je de pil doorpakt?

Studies die het klassieke schema met de alternatieve schema’s vergelijken, vinden geen extra risico’s als je de pilvrije week inkort of de pil doorneemt (2). Er zijn ook geen negatieve effecten op de suikerwaarden, bloeddruk en bloedstolling.

Hoe lang pil doorslikken zonder doorbraakbloeding?

“In de praktijk zal het heel weinig voorkomen dat vrouwen heel lang achter elkaar doorslikken. Meestal moeten ze na een half jaar even stoppen vanwege een doorbraakbloeding, waarna je een weekje moet stoppen met de pil.”

Hoe lang houdt doorbraakbloeding aan?

Je kan een doorbraakbloeding hebben in de eerste maanden dat je de pil gebruikt. Dat komt omdat je lichaam zich nog moet aanpassen. Als dat langer dan 3 of 4 maanden duurt, kan je beter aan je arts vragen om je een andere pil voor te schrijven.

Wat als je de pil blijft doornemen?

Je mag de pil (of pleister of vaginale ring) gewoon doornemen zonder hormoonvrije periode. Voor sommige vrouwen met ernstige menstruatiegebonden klachten kan dit een hele opluchting zijn. De maandelijkse bloeding in de pilvrije week is niet nodig om gezond te blijven.

Related Posts