Hoe herken je een nepmail?

Hoe herken je een nepmail?

Een nepmail heeft misschien nog wel een normaal ogende afzender zoals de naam van de webwinkel of je bank onderaan in de tekst staan, maar vaak wel een onduidelijk e-mailadres als afzender. Bijvoorbeeld een afgeleide versie van de echte bedrijfsnaam of instantie. Controleer daarom het mailadres.

Een nepmail herkennen. Controleer het adres van de afzender. De naam van de afzender mag dan precies hetzelfde zijn als die van je bank of webwinkel, maar vaak is het gebruikte e-mailadres vaag of een afgeleide versie van een echte bedrijfsnaam of de naam van een instantie.

Wat te doen bij een phishing mail?

Ik heb op een verdachte link geklikt? Wat nu?

  • Verander zo snel mogelijk je wachtwoorden.
  • Neem contact op met je bank of bel Cardstop.
  • Doe aangifte bij de politie.
  • Informeer je omgeving dat ze geen vreemde mails of berichten van je openen en dat ze zeker niet op links klikken.

Wat is de beste verdediging tegen phishing?

De beste verdediging is bewustzijn en weten waar u op moet letten. Hier zijn enkele manieren waarop u een phishing-e-mail kunt herkennen: Urgente oproep of bedreigingen: wees voorzichtig met e-mails waarin u wordt gevraagd onmiddellijk ergens op te klikken, te bellen of een bijlage te openen.

Waar Meld je phishing?

Fraudehelpdesk en organisatie waarschuwen bij phishing Wanneer u een valse e-mail krijgt, waarschuw dan de organisatie uit wiens naam u de mail krijgt. Meld phishing ook altijd bij de Fraudehelpdesk.

Wat kan er gebeuren als je op een phishing link klikt?

Een virus (‘Flubot’) op telefoons met het Android-besturingssysteem stuurt sms’jes naar nummers in de contactenlijst met een link naar waar een pakket zogenaamd kan zijn. Vermoedelijk honderdduizenden mensen kregen een sms met de boodschap dat er een pakket aankwam, ‘volg het hier’.

Hoe gaat phishing te werk?

Phishing mails zijn mails die worden verstuurd met de bedoeling gegevens van slachtoffers te ontfutselen. Met deze gegevens kunnen fraudeurs bijvoorbeeld geld van de bankrekening van het slachtoffer halen. Behalve naar bankgegevens wordt er in valse mails ook gevraagd naar persoonsgegevens, wachtwoorden of geld.

Wat gebeurt er als je op een phishing link klikt?

Welke mail gebruikt PostNL?

De mail komt van [email protected], maar is niet écht van PostNL. Ook nu hebben de oplichters gebruik gemaakt van spoofing om het mailadres van de afzender te wijzigen. De onderwerpregel bevat de tekst ‘[Herinnering] Onjuiste adresgegevens’, gevolgd door je postcode.

Hoe wijzig ik mijn emailadres bij de Belastingdienst?

Ja, u kunt zelf uw emailadres wijzigen. U logt in op uw MijnCN account en kiest eerst voor “Mijn gegevens wijzigen” en vervolgens kiest u voor “E-mailadres wijzigen”.

Hoe meld ik een valse sms?

Hoe kan ik een verdacht sms-bericht melden?

  1. Verzamel zoveel mogelijk gegevens over het bericht. Denk daarbij aan: het telefoonnummer van de afzender.
  2. Mail deze gegevens naar [email protected]. (Gebruik dit e-mailadres alleen voor dit soort meldingen.)
  3. Verwijder het bericht daarna van uw telefoon.

Related Posts