Hoe herken je een Noorse Boskat?

Hoe herken je een Noorse Boskat?

Uiterlijk. De Noorse Boskat is een lange en krachtig gebouwde kat die gemiddeld groter is dan de huiskat. Het is een halflangharig ras, met een wollige ondervacht en een glanzende waterafstotende bovenvacht die bestaat uit lang en grof haar. De Noorse Boskat heeft kenmerkende pluimpjes op en uit de oren.

Hoe groot is een Noorse Boskat?

De Noorse Boskat valt onder de grote kattenrassen. Daarom zijn ze pas tussen de 3 en 4 jaar volwassen. Ze bereiken een schothoogte van 40 à 45 centimeter. Katers wegen dan zo’n 8 kilo en poezen ongeveer 5 kilo.

Hoeveel mag een Noorse Boskat wegen?

Het mannetje weegt tussen de vijf en tien kg en het vrouwtje tussen de drie en zes kg. Het lichaam is gespierd en lang. De achterpoten zijn hoger zijn dan de voorpoten. Hij heeft een driehoekige kop, grote pluizige oren en amandelvormige ogen.

Wat eet een Noorse Boskat?

Het beste is om voor uw Noor de gehele dag brokjes neer te zetten met uiteraard altijd een bak fris water. Een kat zal zich niet gauw overeten en neemt over de dag verdeeld brokjes wanneer het hem/haar uitkomt. Op die manier eten wilde katten in de natuur ook.

Hoe zijn de Noren?

Noren zijn erg onafhankelijk en zelfvoorzienend opgevoed. Ze kunnen dan ook prima voor zichzelf zorgen. Als iemand moet omrijden om je thuis te brengen, dan wordt dat niet geaccepteerd en ga je liever lopen. Ook als het stormt.

Hoe lang groeit een Noorse Boskat?

Noorse Boskatten groeien relatief langzaam. Pas tussen hun 3e en 5e levensjaar zijn ze volledig uitgegroeid! Een volwassen poes weegt ongeveer 4 kilo, waar een volwassen kater wel tot 6,5 kilo kan wegen.

Hoe zwaar weegt een Noorse Boskat?

Uiterlijk, maat en gewicht De Noorse boskat is een kat van groot formaat en meestal pas op vijfjarige leeftijd volgroeid. Het mannetje weegt tussen de vijf en tien kg en het vrouwtje tussen de drie en zes kg. Het lichaam is gespierd en lang. De achterpoten zijn hoger zijn dan de voorpoten.

Related Posts