Hoe hoog is de Eiger?

Hoe hoog is de Eiger?

3.967 m
Eiger/Hoogte

Waar ligt de berg Jungfrau?

Alpen
Berner Alpen
Jungfrau/Bergketen

Waar begint de Jungfrau tunnel?

3454 m. De Jungfraubahn (afgekort JB) is een Zwitserse bergspooronderneming in het Berner Oberland, gelegen in het kanton Bern. Het traject loopt van het station Kleine Scheidegg naar de Eigergletscher, waar de zeven kilometer lange tunnel begint die door de Eiger en de Mönch tot op de Jungfraujoch loopt.

Hoe kom je op de Jungfraujoch?

Op de Jungfraujoch kom je alleen per trein – en wel vanaf de halte Kleine Scheidegg. Deze kun je vanuit Interlaken Ost of via Lauterbrunnen of Grindelwald bereiken.

Wat is de hoogte van de Mont Blanc?

4.809 m
Mont Blanc/Hoogte

Wat kost de trein naar Jungfraujoch?

Treinticket naar Jungfraujoch Het traject Kleine Scheidegg – Jungfraujoch is slechts 9,3 kilometer, maar een retourtje kost in het hoogseizoen 152 CHF, dat komt neer op € 141. Vanaf Interlaken kost een treinkaartje in het hoogseizoen ongeveer 235 CHF, dat is € 215.

Wat betekent Jungfrau?

De Jungfrau is een 4158 m hoge berg in Zwitserland. De Jungfrau ligt in de Berner Alpen, in de kantons Bern en Wallis. De Jungfrau is de hoogste van drie bergen, die meestal in één adem worden genoemd: de Eiger (3970 m), Mönch (4107 m) en Jungfrau.

Wat kun je doen op de Jungfraujoch?

Activiteiten op het Jungfraujoch

  • Een lift brengt u 117 m verder omhoog naar het Sphinx-observatorium.
  • Er is een Ice Palace met veel ijssculpturen.
  • De Alpine Sensation is een rolbaan die de hal onder het Sphinx-observatorium met het Ice Palace verbindt.
  • Er zijn meerdere restaurants.

Hoe groot is de Mont Blanc?

De Mont Blanc is 4807,81 meter hoog(september 2021), inclusief de sneeuw op de top. Zonder die sneeuw werd in 2004 een hoogte van 4792 meter bepaald. De top ligt op de grens tussen Frankrijk en Italië.

Is Interlaken leuk?

Interlaken is een van de mooiste plekken in Zwitserland. Denk aan felblauwe meren, besneeuwde bergtoppen en mooie uitzichten.

Related Posts