Hoe hoog kan een ligusterhaag worden?

Hoe hoog kan een ligusterhaag worden?

Sommige zijn te laag, groeien niet dicht genoeg of zijn te lastig in vorm te houden om een nette haag te vormen. De liguster heeft al deze problemen niet. Afhankelijk van de soort kan een liguster tussen de anderhalve en vier meter hoog worden. Omdat hij semi-wintergroen is, is hij het hele jaar door vrijwel blikdicht.

Hoeveel liguster planten op een meter?

Aantal liguster planten per meter We adviseren u om dit aantal aan te houden, zodat u een mooie, dichte haag krijgt. Voor de kleinste maat (40 tot 60 cm) adviseren wij om 7 planten per meter aan te houden. Voor de grotere maten geldt dat 5 planten per meter voldoende is.

Hoe snel groeit ligusterhaag dicht?

In een jaar tijd groeit een liguster zo’n 30 centimeter. U hoeft daardoor niet lang te wachten voor uw nieuwe ligusterhaag de gewenste hoogte bereikt, maar u hoeft ook niet al te vaak te snoeien, zoals bij de veel sneller groeiende leylandii bijvoorbeeld wel het geval is.

Is liguster groenblijvend?

Een Liguster is in principe wintergroen, maar er valt weldegelijk over te discussiëren. De Liguster Ovalifolium Aureum (met de gele randjes) staat echter bekend als semi wintergroene haag.

Hoeveel planten voor een haag?

Voor veel hagen kan je uitgaan van 4-5 planten per strekkende meter. Dit geldt voor een enkele rij. Wil je een dubbele rij, dan heb je ongeveer 7-9 planten nodig. Deze plantafstand is onder andere van toepassing op beuk, haagbeuk en liguster.

Hoeveel cm groeit een liguster per jaar?

In een jaar tijd groeit een liguster zo’n 30 centimeter.

Hoe diep liguster planten?

Bij blote wortel planten kun je 1,5 keer de breedte van de wortels aanhouden. De sleuf of gaten moeten, afhankelijk van de maat en het wortelvolume, ongeveer tussen de 25 en 40 cm. diep zijn. – Zet de liguster struiken in de grond.

Hoe diep plant je liguster?

Graaf een aantal plantgaten of – nog beter – een geul waar de planten in gezet kunnen worden. Deze geul of gaten moeten minimaal anderhalf keer zo diep zijn als de kluit of de wortels van de ligusterhaag. Ga uit van ten minste 35 centimeter breedte en 50 centimeter diepte.

Related Posts