Hoe hoog moet een gordijn boven de grond hangen?

Hoe hoog moet een gordijn boven de grond hangen?

1 tot 2 cm boven de vloer: dit is vooral ideaal als je een hoogpolig tapijt in je kamer hebt. Door de gordijnen op deze hoogte te laten eindigen kun je het gordijn zonder enige moeite openen en sluiten.

Hoe hoog moet een douchegordijn ophangen?

Een douchegordijn moet altijd breder zijn dan het gedeelte wat het moet overspannen. Bijvoorbeeld moet je voor een nis van 90 cm een douchegordijn van 120 x 200 cm gebruiken, voor een bad van 190 cm lang 240 x 180 cm en voor een douche die alleen aan de achterkant een muur heeft tweemaal 180 x 200 cm.

Hoe ver moeten gordijnen van de muur?

Een gordijn heeft minimaal 8 cm nodig (vanaf het obstakel) om vrij te kunnen hangen. De afstand wordt bepaald door de plooidiepte van de gordijnen. Hoe dieper de plooi hoe groter de afstand vanaf het obstakel. Gebruik een (metalen) rolmaat die lang genoeg is om in één keer de breedte op te meten.

Waarom hangen gordijnen op de grond?

Een houten of betonnen vloer kan ook makkelijk schoon gehouden worden, waardoor de gordijnen aan de onderkant ook minder snel vies worden. Gordijnen die een paar centimeter over de grond slepen zijn minder praktisch bij tapijt, omdat de stof dan over het stoffen tapijt schuurt.

Hoeveel centimeter moet een gordijn van de grond hangen?

Meet de hoogte op minimaal 2 plekken. Wanneer u de gordijnen iets boven de vloer of vensterbank wenst dan haalt u 1 cm van de kortste maat. Indien u de stof stotend op de vloer wenst dan telt u 1 cm bij de langste maat op. En als u de stof slepend over de vloer wenst dan telt u 4-5 cm bij de langste maat op.

Hoeveel gordijn naast raam?

Houd minimaal 20 cm (aan weerszijden van het raam) om geen last te hebben van lichtkieren!} Tip: Gaat u de gordijnen tussen twee muren bevestigen? Haal 2 cm van de totale lengtemaat af zodat u de gordijnrail makkelijk kunt monteren.

Hoeveel ruimte tussen vitrage en overgordijnen?

De plooi afstand is de ruimte tussen de twee plooien. Er zijn twee verschillende plooi afstanden. 10 cm afstand bij toepassing bij overgordijnen, 8 cm afstand bij toepassing bij vitrage.

Related Posts