Hoe hoog staat een badmintonnet?

Hoe hoog staat een badmintonnet?

Het speelveld voor badminton ziet er zo uit: Het net moet bij de palen 155 cm hoog zijn. In het midden is de nethoogte 152,4 cm, voor het zit badminton is dat 120 cm en 117,6 cm.

Hoe ziet een badmintonveld eruit?

Het speelveld voor badminton ziet er zo uit: Het veld is 13,40 meter lang en 6,10 meter breed. Het net moet bij de palen 155 cm hoog zijn. Hierbij is links (in grijs aangegeven) het speelveld bij een dubbelspel waarbij het donkergrijze gedeelte (“kort en breed”) een serveervak is.

Hoe breed is een badmintonnet?

Badmintonnet en palen met officiële afmeting 6,10 m.

Wat is enkelspel badminton?

Het enkelspel wordt op een lange, smalle baan gespeeld. Voor de breedte gelden de binnenste lijnen, voor de lengte de achterste lijn. De score tijdens een game loopt zowel bij dames en heren tot en met 21. Wel moet er een minimaal verschil van 2 punten zijn.

Wat is de afmeting van een badmintonveld?

De lengte van een badmintonveld is 13,4 meter en de breedte 6,1 meter (voor enkelspel wordt de breedte gereduceerd tot 5,18 meter). Lijnen over de breedte van het veld, die worden doorsneden door een in het midden lopende lijn vanaf de achterlijn, geven de servicevakken aan.

Wat zijn de precieze afmetingen van een badmintonveld en hoe hoog moet het net zijn bij de palen dus lengte breedte en hoogte aangeven?

Badminton net Detail maatvoering en positie: 2 palen hoog 1.55 m welke op de zijlijnen geplaatst worden met dien verstande dat de steunen zich buiten het veld bevinden. 1 net afmeting 6.10 breed m x 0.76 m hoog en met een maaswijdte 15 m tot 20 mm. nethoogte midden 1.524 m. Nethoogte bij de palen 1.55 m.

Hoe noem je de aanvallende slag die van achteren hoog gepakt en kort over het net wordt gespeeld?

De drop achter (dropshot): Een aanvallende slag. De shuttle wordt van achteren hoog gepakt en kort over het net gespeeld. Dit kan met een boogje zijn, maar ook directe slag naar het net.

Hoeveel veren zitten er in een shuttle?

De veren shuttles hebben dezelfde regels als de nylon shuttles , alleen moeten deze uit 16 veertjes bestaan. Meestal zijn dit ganzenveren. De veren shuttle is in vergelijking met de nylon shuttle een stuk sneller, vergelijkbaar met rood en blauw bij de nylon shuttle.

Hoe breed moeten de lijnen op een officieel badmintonveld zijn?

Een badmintonveld is 13,40 meter lang en 6,10 meter breed. De lijnen van een badmintonveld zijn 70 millimeter breed. De tramrails aan de zijkant is 0,46 meter breed en de tramrails aan het uiteinde is 0,76 meter diep. Het serveervak van het enkelspel is 2,554 meter breed en 4,72 meter diep.

Wat is de hoogte van een tennisnet?

De hoogte van het net moet in het midden 0,914 m (3 voet) zijn, waar het net strak moet worden neergetrokken door een trekband. Een band moet het koord of de metalen kabel en de bovenkant van het net bedekken. De trekband en de band moeten geheel wit zijn.

Related Posts