Hoe kan ik mijn pups verkopen?

Hoe kan ik mijn pups verkopen?

Een hond moet minstens 8 weken oud zijn vooraleer hij verkocht of weggegeven mag worden. Een hond mag je niet verkopen of (gratis) weggeven zonder chip (identificatie) en registratie. De registratie gebeurt in een centrale databank die beheerd wordt door DogID.

Waar vind ik betrouwbare hondenfokker?

Re: hoe wel een goede fokker te vinden? Ga naar een rasvereniging en laat je daar informeren ! Of als je liever niet een rashond wil kijk dan of een partikulier een nestje heeft ( informeer bij dierenartsen, die hebben ze nog wel eens op het prikbord hangen ) of haal een hond uit een asiel.

Is Puppyplaats NL een broodfokker?

Broodfokkers adverteren dikwijls op zoekertjessites zoals 2dehands.be, Marktplaats of Puppyplaats.nl, hier moet je extra voorzichtig zijn! Pups aan huis laten leveren is een absolute no-go. Bij een deftige fokker zal je de pup ook niet altijd meteen mee kunnen nemen.

Waar koop ik veilig een puppy?

Een betrouwbare erkende puppy fokker herken je het beste aan de volgende punten:

  • Er zijn niet te veel nestjes aanwezig.
  • De moederhond is bij het nest aanwezig.
  • Het nest ligt in huis.
  • Het nest en de ruimte waarin de pups opgroeien is schoon.
  • De pups zijn niet te terughoudend op bezoek, maar zijn nieuwsgierig.

Waar kan je goede honden kopen?

Via internet. Zowel pups als volwassen honden worden vaak aangeboden op Marktplaats of via andere advertentiesites. Het gevaar dreigt dan dat je te maken hebt met malafide hondenhandelaren of broodfokkers, die vooral geld willen verdienen en niet het juiste voor hebben met de honden.

Waar kan ik een gezonde hond kopen?

Allereerst bij één van de vele dierenasiels in Nederland. Hier zitten behalve volwassen honden ook pups, zowel rashonden als mixjes. Dierenasiels.com verzamelt op hun website honden die in Nederland in asiels zitten. Je kunt op deze site zoeken op o.a. ras, geslacht en leeftijd.

Wat is Puppyplaats?

Naast Marktplaats zijn er helaas nog meer online platforms waar deze foute fokkers hun pups aanbieden. Denk aan Puppyplaats.nl, Marktnet.nl en Tweedehands.net. Veel van hen importeren hun pups illegaal vanuit Oost-Europa. Vaak zijn ze veel te jong om te vervoeren en veel van hen zijn ziek.

Related Posts