Hoe kan ik zien of mijn dimmer geschikt is voor LED?

Hoe kan ik zien of mijn dimmer geschikt is voor LED?

Om het niet aan het toeval over te laten is het voor een fabrikant verplicht om aan te geven of een lamp wel of niet dimbaar is. Om te zien of een LED-lamp, gloeilamp of andere lamp dimbaar is wordt dit getoond op het etiket van het product of – wanneer u het via een webwinkel bestelt – in de productomschrijving.

Welke dimmer voor Philips LED lampen?

Let erop dat u altijd dimbare led lampen kiest wanneer u de lampen wilt dimmen, omdat niet iedere led lamp standaard dimbaar is. TIP 1: De meeste Philips led lampen werken op “fase afsnijding” maar heel enkele op “fase aansnijding”. De beste led dimmers voor Philips zijn dus de universele led dimmer 0-150W (ECO-DIM.

Hoe weet ik welke dimmer Ik heb?

Als er R op de dimmer staat, dan is de dimmer geschikt voor gloeilampen en 230 volt halogeen. Als er C op de dimmer staat dan is de dimmer geschikt voor gloeilampen, 230 volt halogeen, 12 volt halogeen, dimbare LED-lampen en dimbare spaarlampen.

Hoe kies ik de juiste dimmer?

Een veelgebruikte vuistregel is dat 10% van het maximale vermogen van de dimmer benut kan worden voor het aantal te dimmen lampen. Voorbeeld: een dimmer heeft een vermogen van maximaal 300 watt. Er zijn dan maximaal (10% van 300 watt = 30 watt) dus 6 LED lampen van ieder 5 watt aan te sluiten.

Welke dimmer voor Osram LED?

Osram adviseert trailing-edge (fase-afsnijdende) dimmers.

Welke dimmer voor Philips WarmGlow?

Voor de WarmGlow led lampen kunt u kiezen voor de dimmers van Tradim. De 2485H en de 2490HP series van Tradim kunt u afstellen dankzij de voorgeprogrammeerde dimprofielen. De Tradim inbouwdimmers zijn zo ontworpen dat ze universeel toepasbaar zijn bij de meest bekende A-merk schakellijnen.

Welke dimmer transformator?

Bij het primair dimmen van uw lampen heeft u een dimbare trafo nodig. Deze plaatst u tussen de 230V dimmer en de 12V lampen. De 230V dimmer die zorgt er voor dat de trafo gedimd wordt. De trafo geeft vervolgens minder vermogen af aan de lampen waardoor deze dimmen.

Om te zien of een LED-lamp, gloeilamp of andere lamp dimbaar is wordt dit getoond op het etiket van het product of – wanneer u het via een webwinkel bestelt – in de productomschrijving. Voor verschillende lampen zijn er verschillende dimmers verkrijgbaar.

Related Posts