Hoe krijg je een second opinion?

Hoe krijg je een second opinion?

Bij een second opinion raadpleeg je een andere specialist nadat jouw eigen arts een diagnose heeft gesteld. Dit doet je bijvoorbeeld wanneer je twijfelt over de diagnose of een behandeling. Je hebt altijd recht op een second opinion in een ander ziekenhuis of bij een andere specialist.

Hoe vaak recht op second opinion?

In principe heb je als patiënt altijd recht op een second opinion. In sommige gevallen wordt een second opinion echter alleen vergoed wanneer je een verwijzing hebt van je huidige arts. Wanneer je te vaak om een second opinion vraagt, kan je arts bezwaar maken.

Kan je altijd een second opinion aanvragen?

Ook als u twijfels heeft bij het oordeel of diagnose van uw arts – of er geen diagnose kan worden vastgesteld – kunt u een second opinion aanvragen. U mag altijd een second opinion aanvragen, maar houd hierbij wel in gedachten dat uw behandelend arts u al van de beste zorg voorziet.

Hoe vraag je een second opinion aan Menzis?

Bij Menzis is die bemiddeling kosteloos. De Zorgadviseur vertelt je binnen 2 werkdagen waar de second opinion plaats kan vinden, wat de wachttijden zijn en adviseert je over de beste mogelijkheid.

Hoe lang duurt second opinion?

De arts bepaalt namelijk of aanvullend onderzoek nodig is en welk soort specialist u het beste te woord kan staan tijdens de second opinion. De beoordeling van uw gegevens duurt ongeveer 5 werkdagen.

Heeft een second opinion zin?

Een reden om een second opinion te vragen kan zijn dat je wilt weten of er een andere behandeling mogelijk is. Of je hebt een zeldzame tumor en wilt daarom nog een arts raadplegen, of omdat je na het gesprek met je arts met veel onbeantwoorde vragen blijft zitten.

Heeft iedereen recht op een second opinion?

Heeft iedereen recht op een second opinion? Ja. Het recht op de mening van een andere behandelaar (huisarts, tandarts of specialist) is geregeld in de Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst (WGBO). U mag om een second opinion vragen als u twijfels hebt over de diagnose of over de behandeling.

Wat kost een second opinion bedrijfsarts?

Een deskundigenoordeel van het UWV aanvragen, kost voor jou als werkgever 400 euro. Als een werknemer een deskundigenoordeel aanvraagt betaalt hij 100 euro. Een second opinion van een bedrijfsarts is altijd op kosten van jou als werkgever.

Hoe werkt een second opinion Menzis?

U heeft recht op vergoeding als de second opinion gaat over de medische zorg die u heeft besproken met de eerste behandelaar. En als u met de second opinion teruggaat naar die eerste behandelaar. Deze blijft verantwoordelijk voor uw behandeling.

Kun je een andere bedrijfsarts vragen?

Nee. Het staat een werknemer uiteraard wel vrij om om een andere bedrijfsarts te vragen, maar aan dat verzoek hoeft niet te worden voldaan, ook al is de werknemer ontevreden over de arts in kwestie. Een werknemer kan dan ook niet simpelweg afzien van contact met de bedrijfsarts die hem niet bevalt.

Hoe duur is een second opinion?

Vergoeding second opinion zorgverzekering Een second opinion wordt alleen vergoed als je een verwijzing hebt. Het wordt vergoed uit de basisverzekering, dus het gaat wel eerst van je eigen risico af. Kies je ervoor om zonder verwijzing een second opinion aan te vragen?

Heb je voor een second opinion een verwijzing nodig?

Voor een second opinion heeft u een verwijzing van uw behandelend arts nodig. Hij moet aan uw verzoek voldoen. Behalve als hij daartegen zwaarwegende argumenten heeft. Die moet hij dan onderbouwd aan u laten weten.

Hoe vaak mag je een second opinion aanvragen?

Zo werkt een second opinion. U kunt een second opinion in Nederland en in het buitenland aanvragen. U krijgt een oordeel van een 2e onafhankelijke arts vergoed. Het oordeel gaat dan over de behandeling die u vergoed krijgt uit de basisverzekering.

Welke vragen stellen bij second opinion?

Tips.

  • Voor je (second opinion) gesprek.
  • Je gesprek voorbereiden.
  • Heb je geprobeerd iets aan je klachten te doen?
  • Heb je een second opinion gesprek?
  • Vragen tijdens het gesprek met je arts.
  • Is er een behandeling of operatie mogelijk?
  • Is second opinion vergoed?

    Een second opinion is een oordeel van een andere arts dan de arts die u behandelt. U krijgt een second opinion vergoed uit de basisverzekering.

    Related Posts