Hoe lang duurt een Chloorshock?

Hoe lang duurt een Chloorshock?

Omdat er in één keer een grote hoeveelheid chloor aan het bad toegevoegd wordt mag u niet direct gaan zwemmen. We adviseren u om na het toedienen van de chloorshock minstens 6 uur te wachten voordat u weer gebruik gaat maken van het bad.

Hoe lang duurt het voor pH min werkt?

Na toevoeging van pH-min of pH-plus moet je gedurende 4 uur filtreren vooraleer opnieuw de pH waarde te controleren. Via een automatische pH dosering is het mogelijk om deze stap volledig automatisch te laten verlopen.

Hoe lang pomp aan na Chloorshock?

Laat na een schokbehandeling de pomp 24 uur draaien. Wij adviseren u om na een schokbehandeling ten minste 12 uur niet te zwemmen. Het chloorgehalte van het zwembad behoort zich tussen de 2 en 5 ppm te bevinden. 1,6 gram verhoogt het chloorgehalte van 1 m3 (1.000 liter), met ongeveer 1 ppm.

Hoeveel tijd tussen pH min en chloor?

Choor en pH-middelen altijd apart van elkaar doseren! Ik heb net veel chloor in mijn bad gedaan, mag ik nu wel zwemmen? Nee, u dient minimaal 6 uur te wachten voordat u gaat zwemmen. Wij adviseren u om het chloor in de avond toe te dienen na het zwemmen.

Hoe gebruik je pH minus?

Niet meer dan 300 gram per 10 m3 per behandeling. Wij adviseren u om in de avond na het zwemmen de benodigde pH-Minus aan het water toe te voegen. Voeg pH-Minus nooit direct aan het water toe, los het op in een 10 liter emmer met lauwwarm water en verdeel het daarna over het wateroppervlak.

Voeg chloor toe aan het water, niet andersom. Wij adviseren u om in de avond na het zwemmen het chloor aan het water toe te voegen. Laat na een schokbehandeling de pomp 24 uur draaien. Wij adviseren u om na een schokbehandeling ten minste 12 uur niet te zwemmen.

Hoe lang wachten na Chloorshock?

We adviseren u om na het toedienen van de chloorshock minstens 6 uur te wachten voordat u weer gebruik gaat maken van het bad.

Hoe voorkom je alg in zwembad?

Daarom dient een zwembad ontsmet te worden met bvb. chloor of zwembadzout. Deze producten zorgen ervoor dat de bacteriën en algen niet kunnen groeien. Om algen in het zwembad te vermijden controleer je best tot 3 maal per week de pH- en chloorwaarde en pas je die aan indien nodig.

Hoe komen algen in zwembad?

Algen zijn microscopische organismen die lichtenergie gebruiken om koolhydraten te verkrijgen, zo te groeien en zich te vermenigvuldigen. Normaal gesproken doden chemicaliën als chloor of anti-alg deze algen en houden ze ze uit het zwembadwater. Een onjuiste waterbalans is dus meestal de oorzaak van een groen zwembad.

Hoe lang niet zwemmen na toevoegen chloor?

Ik heb net veel chloor in mijn zwembad gedaan, mag ik nu wel zwemmen? Nee, u dient minimaal 6 uur te wachten voordat u gaat zwemmen. Wij adviseren u om het chloor in de avond toe te dienen na het zwemmen.

Wat te doen na chloorshock?

Na toevoeging van chloorshock mag je niet onmiddellijk zwemmen, en moet je 4 uur wachten vooraleer het chloorniveau te opnieuw te controleren. Indien het chloorgehalte constant te laag is, moet er meer gefiltreerd worden (tabletten lossen te traag op) , of er dienen sneller tabletten in de skimmers te worden gelegd.

Hoe vaak een chloorshock?

Hoevaak chloor in het zwembad? Chloorshock (granulaat) voegt u alleen toe wanneer het zwembadwater een boost nodig heeft.

Hoeveel chloorshock per 1000 liter?

Chloor is een MINERAAL. Bedenk dat je slechts 4 gram chloorshock per 1000 liter zwembadwater moet toevoegen om te onstsmetten.

Related Posts