Hoe lang is een tetanus injectie geldig?

Hoe lang is een tetanus injectie geldig?

Als er een vermoeden is van een tetanus-besmetting en iemand heeft niet de volledige serie tetanus-inentingen gehad, moeten kant-en-klare antistoffen tegen tetanus (tetanusimmunoglobine) worden toegediend voor directe bescherming en wordt gestart met een serie vaccinaties Dit biedt ongeveer 10 jaar bescherming tegen de …

Wat zijn de bijwerkingen van een tetanusprik?

Griepachtige verschijnselen, zoals hoofdpijn, koorts, spierpijn, misselijkheid en braken. Deze verschijnselen houden meestal niet langer dan één tot twee dagen aan. Een enkele keer duren ze tot twee weken. Overgevoeligheid.

Wat kost een vaccinatie?

Kosten vaccinaties

Kosten vaccinaties per stuk Aantal Prijs 2021 per stuk
Gele koorts vaccinatie 1 €51,50
Hepatitis A vaccinatie volwassenen 1 (of 2) €60,00
Hepatitis A vaccinatie kinderen 1 (of 2) €43,00
Hepatitis B vaccinatie volwassenen 3 €43,50

Hoeveel ml tetanus?

Volwassenen en kinderen. Indien niet eerder tegen tetanus gevaccineerd (basisimmunisatie): Driemaal één dosis van 0,5 ml volgens het schema 0, 1 en 7: de eerste injectie is op tijdstip 0, vervolgens 1 en 7 maanden na de eerste toediening.

Behandeling van tetanus Dit biedt ongeveer 10 jaar bescherming tegen de ziekte. Bij een diepe wond waarin vuil is gekomen is het daarom verstandig een nieuwe inenting te halen als de laatste vaccinatie meer dan 10 jaar geleden is.

Hoe lang werkt een DKTP prik?

Difterie en tetanus: na de laatste vaccinatie op het negende jaar houdt de bescherming tegen deze ziektes 10 jaar aan. Na die tijd is een nieuwe vaccinatie nodig, als het kind extra kans loopt op een van deze ziekten.

Related Posts