Hoe lang moet een kind op een verhoger in de auto?

Hoe lang moet een kind op een verhoger in de auto?

In Nederland en België moeten kinderen tot een leeftijd van 12 jaar, of wanneer ze een lengte van 135 cm hebben bereikt, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet, in een autostoel of op een zitverhoger zitten.

Hoe oud moet je zijn voor een kinderzitje?

Kinderen tot 1,35 meter moet u in een goedgekeurd autokinderzitje vervoeren. Zowel voorin als achterin de auto. Dit moet altijd, of uw kind in uw eigen auto zit, of bij iemand anders in de auto. Zet een baby alleen in een autozitje op de voorstoel als de airbag is uitgeschakeld.

Waarom niet langer dan 2 uur in maxicosi?

Het advies is om je baby niet langer dan twee uur achter elkaar in het autostoeltje te laten zitten. Als een baby vaker langere tijd in een Maxi-Cosi zit, heeft hij bovendien meer kans om een voorkeurshouding te ontwikkelen en op afplatting van de schedel. Probeer je baby dus niet in de Maxi-Cosi te laten slapen.

Welk kinderzitje?

Hoe weet je welke groep autostoeltjes voor jouw kindje geschikt is?

Groep Gewicht Leeftijd
groep 0+ tot 13 kg tot 12 à 15 maanden
groep 1 9 – 18 kg 12 maanden tot 4 jaar
groep 1/2/3 9 – 36 kg 12 maanden tot 12 jaar
groep 2/3 15 – 36 kg van 3,5 tot 12 jaar

Welke Kinderautostoel?

Autostoeltjes kunnen een goedkeuring hebben voor één groep maar ook voor meerdere groepen. Voor de keuze van een stoeltje is het gewicht van het kind het belangrijkste. Soms komt het voor dat een kind niet qua gewicht maar qua lengte een autostoeltje ontgroeid is en door moet naar een opvolgend zitje.

Hoe lang mogen baby’s in de maxi-cosi?

Het algemene advies is dat je baby niet langer dan twee uur achter elkaar in een autostoeltje mag zitten/slapen. Dat komt doordat de liggende houding beschouwd wordt als het best voor hun gezondheid en een baby in een autostoeltje ligt niet volledig plat.

Hoe groot moet je zijn om vanvoor te zitten?

Vanaf 1,35 meter oftewel 135 centimeter mogen kinderen zelfstandig voorin de auto zitten. Ze zijn dan groot genoeg om een gordel te dragen.

Related Posts