Hoe lang niet zwemmen na neusoperatie?

Hoe lang niet zwemmen na neusoperatie?

Zwemmen/sporten U kunt beter tot twee weken na de operatie niet in chloorwater zwemmen, i.v.m. irritatie van het neusslijmvlies door chloor.

Hoe lang niet in de zon na neuscorrectie?

U mag twee weken na de operatie niet in de volle zon zitten, onder de zonnebank liggen of een sauna bezoeken.

Waarom mag een litteken niet in de zon?

Bij gewone huid moet je al voorzichtig zijn met te veel zon, maar het advies voor littekens is om de zon zoveel mogelijk te mijden. Littekens zorgen er namelijk voor dat je huid gevoeliger is, en dus sneller beschadigd raakt. Scarban verzorgt niet alleen je litteken, maar beschermt ook tegen UV-straling.

Wat mag u niet? U mag twee weken na de operatie niet in de volle zon zitten, onder de zonnebank liggen of een sauna bezoeken. De komende maand mag u niet deelnemen aan actieve sporten, zoals bal- of vechtsporten en niet zwemmen in een binnen- of buitenbad.

Hoeveel dagen na operatie mag je douchen?

Als u voor die tijd naar huis gaat, mag u pas twee dagen na de operatie douchen en het verband verwijderen. o U mag 10 dagen niet in bad, in de sauna of in het zwembad. o Een open wond mag nat worden. Het is goed om de wond uit te spoelen onder de douche nadat u de pleister of het verband verwijderd hebt.

Waarom niet douchen na operatie?

U mag 48 uur na de ingreep weer douchen, tenzij de arts hierover andere afspraken met u heeft gemaakt. Na het douchen moet u de wond goed droogdeppen en er zo nodig een schone, droge pleister opplakken. Zolang de hechtingen nog aanwezig zijn, worden baden, zwemmen en saunabezoek afgeraden.

Hoe herstel je na de operatie?

Door fit te zijn vóór de operatie, herstel je ook sneller ná de operatie. Sommige ziekenhuizen bieden een revalidatieprogramma aan waarbij je samen met een fysiotherapeut werkt aan een sterk lichaam. Vraag hiernaar bij je arts. 2. Begin de dag van de operatie met een wandeling. Beweging heeft veel voordelen en kan je herstel versnellen.

Hoe slaap je na een operatie?

Slaap veel na je operatie. Slaap is een van de belangrijkste onderdelen van het herstel. Streef ernaar dat je minstens 8 uur per nacht slaapt. Vooral diepe slaap en remslaap zijn erg belangrijk. Zorg ervoor dat je slaapkamer donker is en niet te warm om zo diep mogelijk te slapen. 11.

Hoe Ben je fit vóór de operatie?

Fit naar de operatiekamer, begin zo vroeg mogelijk Een goede conditie vermindert de kans op complicaties. Dus blijf in de periode voorafgaand aan je operatie vooral lekker sporten. Door fit te zijn vóór de operatie, herstel je ook sneller ná de operatie.

Related Posts