Hoe lang revalideren na arthroscopie?

Hoe lang revalideren na arthroscopie?

Het herstel van een kijkoperatie van de knie duurt 2 tot 6 weken en verloopt in grote lijnen als volgt: U mag na de kijkoperatie dezelfde dag naar huis. De orthopedisch chirurg heeft u uitgelegd hoelang u met krukken moet lopen en welke oefeningen u moet doen.

Hoe lang blijft knie dik?

Na ongeveer 5 tot 7 dagen is de knie meestal minder dik. U kunt dan weer meer lopen. Maak een afspraak bij uw huisarts als de knie dik blijft en veel pijn blijft doen.

Is een gescheurde meniscus gevaarlijk?

Klachten van een gescheurde meniscus worden vaak vanzelf minder. Daarom is verder onderzoek in het begin niet nodig. Het kan wel meer dan 3 maanden duren voordat de klachten weg zijn. Zorg dat u blijft oefenen.

Hoe verloopt de arthroscopische operatie?

Een groot voordeel van arthroscopische operaties is dat het herstel in het algemeen heel vlot verloopt en dat vrijwel altijd direct na de ingreep de knie weer volledig belast mag worden. Hoe verloopt een arthroscopie van de knie? Voor de ingreep wordt rond de knie een knelband aangelegd worden om de operatiestreek bloedvrij te maken.

Wat is een knieprothese operatie?

Knieprothese operatie. Bij Annatommie mc kunt u terecht voor een knieprothese operatie. Wanneer u te veel last heeft van artrose aan de knie (slijtage), pijn, bewegingsbeperkingen of verstijving van uw knie en er geen andere behandelingen meer mogelijk zijn, kunt u samen met uw behandelend arts besluiten om een knieprothese te plaatsen.

Wat is het voordeel van een halve knieprothese?

Het voordeel van de ingreep van een halve knieprothese is dat de eigen knie grotendeels wordt behouden. Bovendien voelt de knie daardoor met een halve knieprothese, in vergelijking met een totale knieprothese, meer ‘eigen’ aan. De knie heeft een betere functie en toont een sneller herstel na de operatie.

Is de knie vervangen door prothese?

Bij de operatie is uw knie vervangen door een prothese. Hierdoor kunnen de voor u bekende klachten, ten gevolge van de artrose in de knie, niet meer optreden. Bij een klein aantal geopereerde mensen treden na de operatie aanhoudende klachten op aan de knie.

Related Posts