Hoe lees ik een regenmeter?

Hoe lees ik een regenmeter?

Bij gebruik van de groene regenmeter kan direct worden afgelezen hoeveel regen er gevallen is. Maak een goede schatting tot op 0,1 mm nauwkeurig. Water kruipt tegen de rand van de regenmeter omhoog, maar neem zoveel mogelijk het rechte deel van het oppervlakniveau als maatstaf. Het eventuele verlies is marginaal.

Waar regenmeter plaatsen?

Een regenmeter, ook wel pluviometer, registreert hoeveel regen er valt per vierkante meter. Om zo nauwkeurig mogelijk de regenval in de gaten te houden, plaats je de regenmeter in een open omgeving. Plaats de regenmeter in je tuin of op je dak, zolang er maar geen muur of boom de regen tegenhoudt.

Waar koop ik een weerstation?

Dan kan je door het ruime assortiment van Blokker diverse weerstations kopen. We hebben voor ieder wat wils! Van weerstation met buitensensor tot aan draadloze weerstations en van draadloze regenmeters tot aan een thermometer voor binnen, bij Blokker kan je een professionele weerstation kopen voor elke gelegenheid.

Hoe pluviometer lezen?

De hoeveelheid neerslag moet éénmaal per dag gemeten worden om het verdampen zoveel mogelijk tegen te gaan. De hoeveelheid wordt in milliliters aangegeven. 10 milliliter neerslag in het maatglas komt overeen met 1mm water per vierkante meter en is dus gelijk met 1 liter water per vierkante meter.

Wat kost een barometer?

Het CBS voert de Barometer tegen integrale kostprijs uit. Afhankelijk van de wensen van de organisatie, worden de kosten voor organisaties geschat op enkele duizenden euro’s voor de ‘algemene’ variant en ongeveer vijf- tot tienduizend euro voor de ‘ingezoomde’ variant.

De hoeveelheid regen die valt wordt gemeten in het aantal mm/m2. Met andere woorden, als de regenmeter aangeeft dat er 1 mm regen gevallen is, dan zegt dat eigenlijk dat er 1 liter water gevallen is op een oppervlak van 1 m2. Dit geeft dan een laagje van 1 mm water.

Wat betekent 7 mm regen?

De hoeveelheid regenwater wordt uitgedrukt in millimeters. 1 millimeter regen komt overeen met 1 liter water op een oppervlakte van 1 vierkante meter. Valt de neerslag in vaste vorm, bijvoorbeeld als sneeuw of ijzel, dan wordt de neerslag door een verwarmingselement in de regenmeter gesmolten.

Hoe hoog moet een regenmeter staan?

In een professionele opstelling behoort de regenmeter vrij opgesteld te worden, dat wil zeggen niet onder of nabij hogere obstakels zoals gebouwen en bomen en met de bovenrand van de trechter op ca. 40 cm boven een vlakke grond.

Related Posts