Hoe luchtkwaliteit in huis verbeteren?

Hoe luchtkwaliteit in huis verbeteren?

Luchtreinigers zuiveren de lucht met filters, ionisatie of een combinatie van beide….Zorg dan dat je zoveel mogelijk ramen en deuren sluit.

 1. Zuivert verontreinigingen uit de lucht.
 2. Vermindert klachten bij een allergie of astma.
 3. Zorgt voor minder (fijn)stof in huis.

Wat te doen tegen fijnstof in huis?

Wat kun je tegen fijnstof doen?

 1. Rook niet in huis, maar doe dit buiten.
 2. Gebruik je open haard zo min mogelijk.
 3. Kook altijd met een afzuigkap aan.
 4. Vermijd het gebruik van kaarsen.
 5. Stofzuig je huis regelmatig.
 6. Klop tapijten uit.
 7. Ventileer je huis.
 8. Plaats luchtzuiverende planten in huis.

Welke app voor luchtkwaliteit?

De app luchtkwaliteit geeft de actuele luchtkwaliteit in Nederland weer. Het geeft aan hoe gezond de luchtkwaliteit is. Zoek op luchtkwaliteit en RIVM in de app-winkel om de app te downloaden. Er is ook een webbased versie (opent in nieuw venster) (verwijst naar een andere website) beschikbaar.

Hoe kan ik de luchtkwaliteit meten?

Gelukkig wordt de luchtkwaliteit op veel plekken gemeten. Kijk op Luchtmeetnet.nl. De website laat de actuele luchtvervuiling zien in jouw omgeving en geeft de voorspellingen voor de komende 48 uur.

Wat is een goede CO2 waarde in huis?

Richtlijnen voor CO2 in binnenruimten Groen: 400 tot 800 ppm is goed (±400 is het niveau van de buitenlucht). Oranje: 800 tot 1200 is medium. Rood: 1200+ is slecht (1200 is echt de limiet voor binnen-lucht, ventileren is noodzakelijk).

Wat is Luchtkwaliteitsindex?

De luchtkwaliteitsindex beschrijft de mix aan luchtvervuilende stoffen; fijnstof, ozon en stikstofdioxide. Deskundigen hebben de niveaus ingedeeld naar de mogelijke invloed op de gezondheid. De niveaus variëren van 1 (weinig luchtverontreiniging) tot 11 (veel luchtverontreiniging).

Hoe kun je fijn stof meten?

De meest gebruikte meetmethoden voor fijn stof zijn die op basis van de verzwakking van ß-straling en van de oscillerende microbalans. Deze metingen geven informatie over de massa van het stof in lucht maar niet over de samenstelling ervan.

Related Posts