Hoe maak ik zelf gordijnen met Plooiband?

Hoe maak ik zelf gordijnen met Plooiband?

Bij het gebruik van plooiband gebruik je zogenaamde duplohaken. Hiermee ga je de plooien in het gordijn vastzetten en kun je de gordijnen ophangen aan de runners van de rail. Reken voor een stof van 140 – 150 cm 10 plooien per baan. In ons geval heb je dus 3 x 10 = 30 gordijnhaken nodig.

Hoe maak ik zelf mijn gordijnen?

Eerst bepaalt u de hoogte, waar de band op vast gestikt moet worden. Eventueel controleert u de hoogte door het gordijn met spelden in elkaar te zetten en op te hangen. Vervolgens stikt u de gordijnenband vast. Daarna alle koordjes aantrekken en alle plooien mooi gelijk verdelen.

Hoe zelf vitrage maken?

Stel de naaimachine in op een rechte steek. Meet de breedte van de aaneengezette banen op en knip het gordijnband op deze lengte af. Naai het band aan één zijde / aan de bovenkant / aan de achterzijde van de stof vast aan de gordijnstof. Sla het band nogmaals om zodat deze in de stof zit en strijk deze even mooi glad.

Hoe maak je een Vlinderplooi?

Bij een dubbele plooi wordt er een groter stuk stof geplooid, want deze wordt weer in het midden gestikt. Zo ontstaat er een dubbele plooi. Een dubbele plooi heeft ook wel de naam vlinderplooi, omdat het op een vlindertje lijkt (met een beetje fantasie soms).

Hoe maak je een gordijn?

Wist je dat veel van onze gordijnen worden gemaakt van petflessen? Van ingezamelde petflessen worden grote balen met plastic snippers gemaakt. Dit wordt gesmolten, waarna er draad van gesponnen kan worden. Daarvan kunnen weer nieuwe gordijnstoffen worden geweven.

Welke haken voor kant en klaar gordijnen?

De metalen gordijnhaak plooiband 25 stuks is het verbindingsstuk tussen je gordijn en de gordijnrails. De haken zijn eenvoudig in de gordijnen te verwerken. De haken worden vastgezet in de plooiband van de gordijnen. Tijdens het ophangen schuif je de andere kant van de haken heel gemakkelijk in de runners.

Related Posts