Hoe mijn digitale sleutel activeren?

Hoe mijn digitale sleutel activeren?

Activeren van de digitale sleutel: beveiligingscode via SMS

 1. Ga naar de site van CSAM.
 2. Klik op Mijn digitale sleutels –> Aan de slag.
 3. Klik op Mijn digitale sleutels beheren.
 4. Klik op Aanmelden.
 5. Meld je aan met je e-ID.
 6. Klik rechtsonder op Toon digitale sleutels voor.
 7. Kies (activeer) Beveiligingscode via SMS.
 8. Klik op activeren.

Wat is mijn digitale sleutel?

Met digitale sleutels kan u zich veilig aanmelden bij onlinediensten van de overheid. Vergelijk het met uw huis dat beveiligd is met een slot. Om binnen te geraken hebt u de passende sleutel nodig. En enkel de juiste personen hebben zo’n sleutel.

Hoe kan ik mij aanmelden bij de overheid?

Het gebruik van eID en kaartlezer is wel de veiligste manier om u aan te melden. Daarom hebt u ook altijd uw eID en kaartlezer nodig om een andere digitale sleutel te activeren. Alle digitale sleutels zijn veilig om u aan te melden op de onlinediensten van de overheid.

Hoe registreren op CSAM?

Activeer in uw CSAM-profiel bij ‘Mijn Digitale Sleutels’ de respectievelijke ‘digitale sleutel’ om aan te melden met de aanmeldoptie van uw keuze. Deze activatie doet u online en doet u best op een pc of laptop. U hebt voor de activatie een eID-kaartlezer, uw eID en pincode nodig.

Hoe werkt digitale sleutel?

De smartphone van de gast ontvangt de gecodeerde sleutel in een beveiligde sleutelhelling binnen de app. Wanneer de toegangscode wordt doorgegeven, verzendt de toegangsapparaat de gecodeerde sleutel naar het slot via een beveiligd communicatiekanaal. Het slot decrypteert de digitale sleutel en ontgrendelt de deur.

Hoe aanmelden bij de Vlaamse overheid?

Connecteer uw kaartlezer en steek uw eID in. Geef uw pincode in. U ontvangt een identificatiecode; geef die in de app in. Daarna ontvangt u per sms een controlecode, die u in de app ingeeft.

Wat CSAM?

CSAM is een geheel van afspraken en van regels om het identiteits- en toegangsbeheer binnen het e-government te organiseren.

Kan ik Itsme installeren zonder kaartlezer?

itsme® is nu klaar voor gebruik. Het gebruik van itsme® maakt het mogelijk om toegang te krijgen tot de dossiers in mijnWGK zonder gebruik te moeten maken van een kaartlezer, en dit niet alleen op je pc of laptop, maar ook op een tablet of een smartphone.

Wat doet CSAM?

CSAM is een systeem van identiteits- en toegangsbeheer binnen het e-government en in het Europees eIDAS-kader. Het systeem werd opgezet door de Belgische federale regering. Het systeem laat identificatie, authenticatie, autorisatie en beheer van de mandaten toe.

Hoe werkt Telelock?

Hoe werkt het Telelock slot? Het Telelock slot is een elektronisch slot. Een professionele monteur vervangt uw huidige deurslot met het Telelock slim elektronisch slot. Via een app op een smartphone kunt u mensen die u vertrouwt toegang geven tot uw woning.

Hoe werkt een slim slot?

Een slim slot lijkt op de standaardslot, maar heeft een digitale knop in plaats van een sleutelgat. De knop en sleutel zijn aan elkaar verbonden, waardoor de knop alleen werkt als de juiste sleutel herkend wordt. Een slimme sleutel hangt gewoon aan uw sleutelbos.

Hoe aanmelden op Doccle?

Ga naar de aanmeldpagina en meld je direct aan met je gebruikersnaam en wachtwoord of kies Aanmelden met itsme of Aanmelden met eID….Je kan je op de volgende manieren aanmelden op je Doccle-account:

 1. met je gebruikersnaam en wachtwoord.
 2. met je elektronische identiteitskaart (eID)
 3. met je itsme.

https://www.youtube.com/watch?v=6_HmvYXuTUg

Related Posts