Hoe moet je Voorzaaien?

Hoe moet je Voorzaaien?

Vóórzaaien doe je dus binnen, in potjes. Die zet je in een kas of op de vensterbank. Daar geef je de plantjes precies genoeg licht, voeding en warmte om goed op te groeien. Net zo lang tot ze sterk en groot genoeg zijn om buiten in je bak te planten.

Hoe werkt Voorzaaien?

Voorzaaien is binnen zaaien. Je laat je zaadjes binnen in huis, waar het warm is, ontkiemen tot een plantje. Wanneer de plantjes sterk genoeg zijn om het Hollandse weer aan te kunnen, mogen ze naar buiten.

Welke groenten binnen Voorzaaien?

Zaai niet te vroeg Courgettes, pompoenen, suikermais of komkommers moet je binnen voorzaaien omdat ze niet tegen de koude kunnen. Maar zaai ze niet te vroeg, half tot einde maart is vroeg genoeg. Want deze planten groeien snel en worden vaak al te groot om te binnen te houden tot half mei.

Wat kan ik Voorzaaien?

Veldsla is de eerste groentes die je direct in je bak zaait. Als de grond niet bevroren is, zou je dat nu al kunnen doen. Peultjes, sugarsnaps en wintererwten kunnen vanaf volgende week. In een koude kas of bak kan je ook al winterpostelein en spinazie zaaien.

Hoe werkt zaaien?

De zaadjes zaaien Knip het zakje zaadjes open en zaai zo dun mogelijk. Probeer deze stuk voor stuk te laten vallen en verdeel ze zoveel mogelijk over het bakje. Als er niet genoeg zaden in het bakje kunnen, neem dan gewoon nog een bakje. Bedek de zaden dan met nog een laagje grond en druk dit een beetje aan.

Hoe moet je ze zaaien of planten?

Zaaien in bakjes

 1. Vul een bakje (met gaatjes in de bodem) met zaaigrond.
 2. Verdeel de zaadjes en strooi regelmatig uit over de zaaigrond, niet te dik zaaien.
 3. Strooi af met een dun laagje zaaigrond of scherp zand.
 4. Plaats het bakje in een schaal met water, zo zuigt de grond zich van onderaf vol met water.

Wat kun je in maart al zaaien?

Wat kun je zaaien in maart?

 • Sla! Sla is een makkelijk gewas, wat echt perfect groeit op onze Nederlandse bodem.
 • Wortels! Maart is een heerlijke maand voor de vroege wortels in de moestuin.
 • Rode bieten!
 • Prei!
 • Radijs!
 • Anijs!
 • Bieslook!
 • Eetbare bloemen en kruiden!

Related Posts