Hoe ontdek je een lek in de vijver?

Hoe ontdek je een lek in de vijver?

Als je een lekkage in de wand van de vijver vermoedt, kun je het waterpeil een tijdje laten zakken. Dit zal dan namelijk niet verder dalen, dan het niveau van het lek. Als het water niet meer daalt, kun je gerichter zoeken naar de plek waar de lekkage zich precies bevindt in het vijverfolie.

Kun je vijverfolie plakken?

Je kunt de PVC vijverfolie verlijmen met verschillende PVC lijmen. Bij pvc lijmen spreken we over een zachte pvc lijm. Dit betekent niet dat de pvc lijm zacht is, maar juist lijm die geschikt is voor zachte PVC vijverfolie.

Hoe maak je een vijver?

Een goed ontwerp van de vijver bestaat uit een plattegrond van de tuin waar de vijver ingetekend moet worden. Vervolgens maak je een dwarsprofiel van de vijver en uiteindelijk een beplantingsplan. Kies een plek met minimaal zes tot acht uur zon per dag. Leg een folievijver niet te dicht bij bomen of struiken.

Hoe maak je een vijver dicht?

Vijver dichtgooien

 1. Indien er vissen in de vijver leven wordt gezocht naar een goed onderkomen.
 2. Het water wordt uit de vijver gehaald.
 3. Folie wordt verwijderd.
 4. De vijver wordt gevuld met zand en gelijk getrokken met de rest van de tuin.

Hoe vijver plakken?

PVC-folie repareer je door een stukje folie met PVC-lijm over het lek te plakken, bij rubberfolie gebruik je een rubberlijm om een los stukje rubberfolie aan te brengen. Na het repareren kun je de vijver weer vullen. Wanneer het lek eenmaal gevonden is, kun je dit eenvoudig plakken met een plakset.

Hoeveel water verliest een vijver per dag?

Tijdens warm en zonnig weer kan als gevolg van verdamping elke dag meer dan 5 mm water uit een vijver verdwijnen, soms zelfs wel 7 of 8 mm. Ook planten die aan de kant van de vijver staan zorgen voor een lager waterpeil. Hun wortels kunnen tot in het water reiken en zuigen zo water op.

Wat heb je nodig om een vijver aan te leggen?

Vijveraanleg

 • Vijverpompen.
 • Filterpompen.
 • Fonteinpompen.
 • Vijverfilters.
 • Vijverfilter set.
 • UV-C filters.
 • Vijverbeluchting.
 • Vijver skimmers.

Related Posts