Hoe ontstaat Paaseiland?

Hoe ontstaat Paaseiland?

De naam Paaseiland (“Paasch-Eyland”) werd gegeven door Jacob Roggeveen, die op paaszondag, 5 april 1722, met drie schepen het eiland aandeed. Rapa Nui betekent in het Polynesisch letterlijk de Grote Rots (rapa: rots, nui: groot). Het eiland werd sinds ongeveer 1863 zo genoemd door zeelieden uit Tahiti.

Wat er echt gebeurde op het mysterieuze Paaseiland?

Het antwoord: een klein eiland, aan stuurboord. Honderdduizenden jaren eerder was deze plek ontstaan, toen drie vulkanen aan elkaar groeiden. Met een oppervlakte van 163 vierkante kilometer vormt Paasch Eyland, zoals de Hollanders het zouden noemen, een stipje in een onmetelijke oceaan.

Hoe hoog zijn de moai?

Momenteel staan er zo’n 900 beelden – moai – langs de kust van Paaseiland. Ze staan allemaal met hun rug naar de zee gekeerd. De paaseilandbeelden zijn gigantisch groot en loodzwaar: de hoogste is maar liefst 21 meter hoog en weegt 155.000 kilo.

Waar ligt Paaseiland op de wereldkaart?

Paaseiland (Engels: Easter Island, Rapa Nui: Rapa Nui, Spaans: Isla de Pascua) is een eiland in de Grote Oceaan (Zuid-Amerika). Paaseiland vormt een provincie van Chili, gelegen op ongeveer 3.500 kilometer van het vasteland. De hoofdstad van Paaseiland is Hanga Roa.

Hoeveel moai beelden op Paaseiland?

Heel veel over de geschiedenis van de moai is er niet geweten. Wat toch wel bizar is aangezien er 887 beelden tot 9,5 m hoog op het eiland gevonden zijn. Bovendien weten we dat ze gebouwd zijn door de Rapa Nui stam, de voorvaderen van de huidige eilandbewoners. Toch zijn de moai nog steeds gehuld in mysterie.

Wat kost een reis naar Paaseiland?

De ticketprijzen kunnen oplopen tot wel €1000,- per persoon, maar dan raad ik je aan om wat te spelen met datums. Normaalgesproken zou je echt voor die 500/600 euro moeten kunnen vliegen. Uiteraard kan het ook goedkoper, sommige mensen reizen zelfs voor ‘maar’ €300,- of €350,- naar Paaseiland.

Welke taal spreken ze in Paaseiland?

De taal Rapa Nui of arero Vananga Rapa Nui (de taal van Paaseiland), ook bekend als het Paaseilands, is de taal gesproken door de Rapanui-mensen op Paaseiland (Chili), en maakt deel uit van de Oost-Polynesische talen, samen met de Hawaïaanse, Mangarevano, Maori, Markiezen, het Rarotongan, Tahitiaans en Muamotuano.

Related Posts