Hoe oud moet je zijn om drank te kunnen kopen in Duitsland?

Hoe oud moet je zijn om drank te kunnen kopen in Duitsland?

Vanaf de leeftijd van 16 jaar mag men in Duitsland bier en (mousserende) wijn kopen en drinken. Onder toezicht van een wettelijk vertegenwoordiger mag een 14- of 15-jarige ook bier of wijn in het openbaar drinken. Het kopen en drinken van sterke drank is in Duitsland toegestaan vanaf een leeftijd van 18 jaar.

Wat is de minimumleeftijd voor alcohol in Belgie?

Jongeren. Het is verboden om alcohol te verkopen, te schenken of aan te bieden aan wie jonger is dan zestien jaar. Met alcohol bedoelt men alle alcoholhoudende dranken van meer dan 0,5% vol., onder andere bier, wijn,… Sterke drank mag men niet verkopen, schenken of aanbieden aan min-achttienjarigen.

Wat is de leeftijd voor alcohol in Spanje?

In 4 federale staten in Oostenrijk is de leeftijdsgrens voor het verstrekken van sterke drank 16 jaar. 3. De wettelijke minimum leeftijd in Spanje is in alle regio’s 18 jaar op 4 (van de 17) regio’s na. On-premise sale = verkoop van alcoholhoudende drank voor consumptie ter plaatse (bv.

Reacties. Vanaf de leeftijd van 16 jaar mag men in Duitsland bier en (mousserende) wijn kopen en drinken. Onder toezicht van een wettelijk vertegenwoordiger mag een 14- of 15-jarige ook bier of wijn in het openbaar drinken. Het kopen en drinken van sterke drank is in Duitsland toegestaan vanaf een leeftijd van 18 jaar.

Wat voor bier drinken ze in Engeland?

Er zijn twee soorten bier in Engeland; ale en lager. Het verschil zit hem niet in het alcoholgehalte of de kleur maar heeft alles te maken met de gisting – bovengisting voor ale en ondergisting voor lager.

Hoe laat sluiten de pubs in Engeland?

In Engeland zijn de openingstijden van de pubs van maandag tot en met zondag van 11.00 tot 23.00. De pubs mogen hun deuren langer open houden maar de meeste sluiten deze toch al om 23.00.

Hoe laat gaan pubs dicht?

In principe kunnen pubs en bars 24 uur per dag open zijn, al moeten ze daar wel toestemming voor hebben. Doordat de pubs niet allemaal meer tegelijk om elf uur de deuren sloten, hoopte de politie drankmisbruik beter aan te kunnen pakken.

Hoeveel pubs in London?

Op elke straathoek in Londen bevindt zich wel een Pub. Het zijn er ongeveer 5000 in heel Londen. Pubs zijn niet alleen bij de locale bevolking zeer populair, toeristen vinden het ook vaak de moeite waard om eens een kijkje te gaan nemen.

Hoe oud moet je in Spanje zijn voor alcohol?

De wettelijke minimum leeftijd in Spanje is in alle regio’s 18 jaar op 4 (van de 17) regio’s na. On-premise sale = verkoop van alcoholhoudende drank voor consumptie ter plaatse (bv. restaurants, kroegen etc.).

Hoe oud moet je zijn om te drinken in Griekenland?

In Griekenland mag je sinds 2009 vanaf je 18e alcohol drinken. Voor het kopen van alcohol geldt geen minimum leeftijd. Over het algemeen zijn de kroegen en discotheken niet heel streng in het controleren van de minimum leeftijden voor het betreden van de kroeg of discotheek.

Wat kost een drankje in Griekenland?

Een drankje om de dag mee te beginnen, zoals een frappé, koffie of verse sinaasappelsap, is vaak al verkrijgbaar voor ongeveer €2,00. Hetzelfde geldt voor diverse frisdranken en het Griekse biertje Mythos. Huiswijnen zijn meestal vergelijkbaar met Nederlandse prijzen, zo ongeveer tussen de €4,00 en €7,00 per glas.

Related Posts