Hoe stijl je een boblijn?

Hoe stijl je een boblijn?

Volume in je bob Ook erg belangrijk als je je bobkapsel wilt stylen: goed veel volume in je bobkapsel krijgen. Als je niet wilt dat je bob snel plat gaat liggen tegen je hoofd, zorg je best ervoor dat je goed veel volume in je haren brengt voor je bijvoorbeeld je bobkapsel gaat krullen of de eindjes gaat steilen.

Welke boblijn?

Rond gezicht: Kies dan voor een lange bob. Bij een lange bob valt het haar onder de kin en boven het sleutelbeen. Een andere optie voor een rond gezicht is de asymmetrische boblijn. Door een verre zijscheiding te maken, wordt je kapsel net wat speelser.

Wat doet een boblijn met je gezicht?

Een steile, lange bob gaat de aandacht wat wegnemen van je peervormige gezicht (dan ligt het zwaartepunt van je gezicht voornamelijk bij je kaken). Een kortere bob raden we je niet aan, tenzij je natuurlijk net heel graag de nadruk op je kaken wilt leggen!

Waarom boblijn?

Wat wij als kapper nu bedoelen met een boblijn is alleen maar dat we de achterkant rechterknippen en dus het middelste gedeelte aan de achterkant het kortste en naar de zijkanten toe langer (een omgekeerde V dus). Hierdoor ontstaat er een rechte lijn, die in de kappertermen “bob” heet.

Wat is een wavy lob?

De wavy lob is voor velen niet gelijk een radicale make-over. Het beperkt zich vaak tot het bijknippen van de punten en in geval van lang haar zal er iets meer lengte af moeten. De lange bob valt net over de schouder en is in één lengte bot afgeknipt waardoor het haar meer body krijgt.

Hoe fohn je het best een lok?

Bij voorkeur föhn je het haar eerst aan de bovenkant van het hoofd, waardoor het haar een levendig basis volume krijgt. Daarna moet je de bovenste haren vastzetten met een speldje zodat je met de lagere lokken kan beginnen: wikkel ze nu één voor één op een ronde borstel.

Wat zijn bob kapsels?

Als er 1 kapsel is dat hét kapsel nu gaat worden: is dat zeker weten de lob, de lange bob. De lob (lang bobkapsel) is eigenlijk gewoonweg de uitgegroeide variant van de bob (he, is ombré hair ook niet zo ontstaan?), maar het staat wel erg tof!

Wat voor haar past bij mijn gezicht test?

GOED ADVIES KRIJGEN. Bij een rond gezicht zijn de lengte en breedte van het gezicht ongeveer gelijk. Bij een rond gezicht moet de illusie gecreëerd worden dat het gezicht langer is dan in werkelijkheid. Wij adviseren volume bovenop het hoofd, of je nu een lang of kort kapsel hebt.

Wat is het kenmerk van een coupe EBL?

Meestal is dit de eerste kniptechniek die je gaat leren in het kappersvak. Je hoeft namelijk maar met 1 basislijn te werken en je hoeft het haar niet te graderen. Omdat de bovenharen over de onderharen heen vallen en onderaan op 1 lijn bij elkaar eindigen heeft dit kapsel een zeer rustige textuur.

Related Posts