Hoe stik je een naad?

Hoe stik je een naad?

NADEN STIKKEN Leg vóór het stikken van de naden de delen met de goede kanten op elkaar, tenzij anders vermeld. Stik aan het begin en het einde van de naad ± 1 cm heen en terug voor het aan- en afhechten.

Hoe maak je zelf een Naaipatroon?

Teken de patroondelen niet direct naast elkaar op het papier….Leg het originele kledingstuk plat neer op het papier.

  1. Gebruik je niet-dominante hand of gewicht om het kledingstuk stil en plat tegen het papier te houden.
  2. Als je dit goed doet, moet het krijt van je kledingstuk op het papier worden afgewreven.

Wat is rekbare versteviging?

Versteviging is vlieseline, tussenvoering of vlies wat je op de stof strijkt of vast naait. Vlieseline is eigenlijk een merknaam dat zo bekend is geworden dat deze merknaam vaak ook voor alle soorten versteviging wordt gebruikt.

Kun je tricot strijken?

Was of stoom je kledingstuk door voordat je het gaat verwerken. Hiermee haal je de krimp uit de stof. Na het wassen kun je de stof : Meestal hoef je na de droogtrommel ook niet meer te strijken, wat een voordeel is want teveel strijken van tricot stoffen zorgt voor glanzen en doordrukkende naden.

Hoe naai je een platte naad?

  1. Bijzonder bij het maken van een Franse naad is dat je begint met de stof met de verkeerde kanten op elkaar, dus met de goede kanten van de stof naar buiten.
  2. Pers de naad even goed en vouw de stof dan met de goede kanten op elkaar.
  3. Pers de naad nog even en je Franse naad is klaar!

Hoe maak ik een col?

De col aanzetten Leg de twee stofdelen met de goede kant op elkaar en naai de zijnaden dicht (als het waren naai je weer een tunnel). Vouw de tunnel tot halverwege binnenstebuiten, om een col te creëren. Naai de col vast aan de hals van de romp met de zijnaden aansluitend op de schoudernaden.

Wat is Vormband?

Vormband is een soepel, opstrijkbaar schuin bandje, met draden versterkt, 12 mm breed en op 4 mm van de kant met een stiksel doorgestikt. Voor ronde en schuingesneden randen bij kleding en woontextiel.

Related Posts