Hoe stootborden bevestigen?

Hoe stootborden bevestigen?

Stootborden maak je vast aan de onderste trede. Bij deze trede zet je het stootbord gelijk met de onderkant, denk er hierbij wel aan om de trap zo goed mogelijk al waterpas te zetten. Je kunt het stootbord bevestigen door van achteren door het stootbord de trede in te schroeven.

Welk hout voor stootborden?

Stootborden vervangen Je moet er dus voor zorgen dat de stootborden gespannen op de trap zitten. Dit zou je kunnen doen door ze te vervangen. Hieke adviseert ons om multiplex hiervoor te gebruiken, MDF is namelijk een materiaal wat niet zo duurzaam is.

Hoe traptreden verlengen?

Soms is er wel wat aan te doen, je zou namelijk de trede iets dieper kunnen maken door er een overzet trede over de bestaande trede te plaatsen. Je schroeft en lijmt dan eerst een balkje tegen de voorkant van de trap trede. Vervolgens lijm je over de oude trap trede een de nieuwe overzet trede.

Hoe maak ik een trapgat dicht?

Tussen de zijkanten van de stootborden en de boom van de trap ontstaat dus een naad….Op basis van diverse adviezen heb ik de volgende stappen doorlopen:

  1. Maken stootborden.
  2. Maken latjes.
  3. Aftekenen en bevestigen latjes.
  4. Bevestigen stootborden.
  5. Vullen gaatjes en afkitten naden.
  6. Schilderen.

Hoe dik moet een Stootbord zijn?

12 mm voor een stootbord (zo heten die dingen) is voldoende. Bevestigen aan de onderzijde is ook prima. Wel moet de bovenzijde van het stootbord iets rond worden gemaakt (rond over de lengte van het stootbord).

Welk hout voor trap dichtmaken?

Maken stootborden Uiteindelijk is de keuze gevallen op 12 mm dik multiplex, omdat dit materiaal zich wat stijver gedraagt dan MDF en dus op termijn minder snel last zou moeten krijgen van kraken.

Kan je van een dichte trap een open trap maken?

Dat kan niet, zoals je hebt gedaan is de enige mogelijkheid. Veel van ons gebruiken daar www.photobucket.com voor. niet doen (!). Via Marktplaats o.i.d. zijn er zat trappen te vinden.

Related Posts