Hoe strijkkralen strijken zonder Strijkpapier?

Hoe strijkkralen strijken zonder Strijkpapier?

Heb je geen pakket gekocht, maar werk je met losse kralen, dan kun je ook gewoon bakpapier gebruiken. Dat is iets dikker dan het strijkpapier van HAMA, maar gaat wel langer mee.

Hoe lang moeten kralen in de oven?

Om strijkkralen in de oven te smelten warm je de oven voor op minstens 220graden celsius. Op een bakplaat leg je dan de kraaltjes op een stuk bakpapier. Daarna stel je de over in op 10 minuten. Na 10 minuten kijk je of de kraaltjes genoeg gesmolten zijn.

Hoe maak je een bakje van strijkkralen?

Zo ga je te werk:

  1. Neem een vuurvast kommetje en wrijf het in met een laagje olie.
  2. Strooi wat strijkkralen in het kommetje en schud er een beetje mee (net alsof je een cake met boter en bloem bestrooit) zodanig dat er overal kralen blijven plakken aan de binnenkant van het kommetje.
  3. Verwarm je oven voor op 200°.

Om strijkkralen te strijken kun je het papier gebruiken dat in het pakket zit. Dit lijkt op bakpapier, maar is iets dunner. Heb je geen pakket gekocht, maar werk je met losse kralen, dan kun je ook gewoon bakpapier gebruiken. Dat is iets dikker dan het strijkpapier van HAMA, maar gaat wel langer mee.

Wat is leuk om te maken met strijkkralen?

Met strijkkralen kun je super leuk knutselen. Niet alleen door ze op een vierkant of rond plankje te leggen en aan elkaar te strijken, maar ook door er bijvoorbeeld armbandjes van te rijgen, een slang van te maken of 3D cactussen of dieren figuren zoals een flamingo.

Wat maak je met kralen?

Je kunt allerlei spullen in en rondom het huis versieren met kralen. Zo kun je bijvoorbeeld een mooie raamhanger maken, of je kan een saaie bloempot omtoveren tot een eye-catcher. Maar je kan kralen ook gebruiken bij andere hobbies zoals scrapbooking of kaarten maken.

Hoe lang moeten strijkkralen in de oven?

Smelt ze dan om tot kraaltjes om sieraden van te maken! Spreid de kralen uit op de bakplaat en doe ze op 220 graden 7 minuten in de oven en laat ze afkoelen.

Hoe strijkkralen strijken met bakpapier?

Neem een stuk strijkpapier/ bakpapier en leg dat over het werkje heen. Strijk het werkje, zoals je dat normaal zou doen (als de grondplaat eronder zou zitten). Nadat je het werkje hebt gestreken draai je het weer om. Haal de tape eraf.

Hoe krijg je strijkkralen vast?

Strijkkralen zijn keihard, hoe kunnen ze dan toch aan elkaar blijven plakken? Door de kralen te verwarmen, bijvoorbeeld met een strijkijzer, smelten de kralen aan elkaar vast. Handig!

Hoe maak je bloemetjes met strijkkralen?

De bloemen in elkaar zetten Steek een stuk chenille door het midden van een bloem en rijg op de chenille een pompom voor het bloemhart. Gebruik eventueel een beetje lijm zodat de pompom stevig blijft zitten. Een alternatief is om de kleine bloemen als hart te gebruiken.

Wat kun je knutselen voor je beste vriendin?

Naast figuurtjes maken, kun je nog veel meer creatiefs met strijkkralen. Wat dacht je van een armband, sleutelhanger of plantenbakje? Wij hebben een aantal leuke knutsels met strijkkralen voor je verzameld.

Hoe moet je een bloem maken met kralen?

Instructies

  1. Maak een stevige knoop aan de sluiting.
  2. Rijg 8 blauwe kralen.
  3. Rijg de draad door de eerste blauwe kraal van rechts naar links.
  4. Trek de draad stevig vast zodat je een strakke cirkel krijgt, precies tegen de eerst geregen kralen aan.
  5. Rijg 1 grote zwarte kraal en druk die in de cirkel.

Hoe bloemetje maken met kralen?

Rijg 3 goudkleurige rocailles op het draad. De bloem rijgen met 4 roze en 1 goudkleurige rocaille. Steek de naald door de eerste roze kraal en trek aan (= een halve bloem). Rijg 3 goudkleurige kralen voor de ruimte tussen de bloemen en maak dan de volgende bloem.

Kun je strijkkralen in de oven doen?

Hoeveel graden strijkkralen?

De strijkkralen moeten op 175 graden ongeveer een kwartiertje in de oven. Afhankelijk van de kraaltjes (de neon versies smelten hier sneller dan andere) en de oven kan dit iets langer of korter zijn, spiek dus regelmatig even hoever ze al gesmolten zijn.

Related Posts