Hoe verspreidde de Griekse cultuur?

Hoe verspreidde de Griekse cultuur?

De Griekse cultuur was, dankzij Alexander de Grote, verspreid over een groot gebied dat helemaal tot aan Egypte reikte. In dit gebied had men de deze cultuur overgenomen. Dit noemen we het hellenisme. In de hellenistische cultuur leefden veel ontwikkelde mensen.

Welke overeenkomsten hebben de Romeinse cultuur en de Griekse cultuur?

Toen de Romeinen het Griekse gebied in de tweede eeuw voor Christus veroverden hadden zij veel respect voor de Griekse wetenschap, kunst, cultuur en architectuur. Zij hebben dit voor een groot deel overgenomen, en voor een deel aangepast.

Waardoor verspreidde de Griekse cultuur zich in de tijd van het hellenisme?

De Grieken die zich in de veroverde gebieden vestigden, hielden vast aan hun eigen cultuur. Doordat veel niet-Grieken die overnamen, verspreidde de klassieke Griekse cultuur die in de 5e en 4e eeuw v. Chr. tot bloei was gekomen, zich tot ver buiten Griekenland.

Wat namen de Romeinen over van andere culturen?

Romanisering was het proces waarbij de door Romeinen onderworpen volken geleidelijk de Romeinse cultuur, gewoonten en taal (het Latijn) overnamen. Sommige volkeren bleven succesvol weerstand bieden zoals de Basken: zij lieten zich nooit romaniseren en spreken nog altijd het Baskisch.

Wat zijn de overeenkomsten tussen de Grieken en Romeinen?

Dat de Grieken een ereplaats kregen naast de Romeinen, is vooral omdat de Romeinen de Grieken heel bijzonder vonden. Ze hadden dan ook veel van hun oosterburen overgenomen. Zo hadden de Grieken het idee dat er onder de vele goden twaalf bijzondere goden waren, die woonden op de berg Olympus. De Romeinen namen het over.

Wat zijn typische elementen aan de Romeinse cultuur?

De Romeinse cultuur heeft zich doorheen bijna 1500 jaar lange geschiedenis van het oude Rome ontwikkeld en ook veranderingen gekend. Een belangrijk aspect van deze cultuur was de taal van de Romeinen, het Latijn, met geschiedschrijvers zoals Tacitus en de dichters Vergilius, Horatius, Ovidius en Propertius.

Related Posts