Hoe voer je expressie uit?

Hoe voer je expressie uit?

Expressie wordt toegepast op een hoogtepunt van een perswee. Op aanwijzen van de verloskundige duw je als kraamverzorgende op de buik van de barende (uitwendig druk op de stuit van het kind uitoefenen) wanneer de barende perst. Op deze manier wordt het kind mee naar beneden geduwd en sneller geboren.

Wat is een Fundusexpressie?

Soms is het nodig dat tijdens de weeën door een helper (verloskundige, verpleegkundige) wordt meegeduwd op uw buik. Dit heet Fundusexpressie. Zodra het hoofd geboren is, stopt men met het vacuümzuigen: de cup laat dan los van het hoofd. Daarna volgt snel de geboorte van het lichaam.

Wat moet je doen bij een Fluxus?

Behandeling van fluxus Hoe meer bloed je verliest, hoe ernstiger de fluxus. In de eerste instantie zal de gynaecoloog proberen je baarmoeder samen te laten trekken. Dit gebeurt met oxytocine, dat via een infuus wordt toegediend. Daarnaast kan een massage van de baarmoeder helpen.

Wat te doen bij niet vorderende ontsluiting?

Niet vorderende ontsluiting: Als, om wat voor reden dan ook, de ontsluiting toch niet vordert en jij het niet langer aan wil kijken, dan zal de verloskundige op een gegeven moment, samen met jullie, besluiten dat het tijd wordt om de hulp van de gynaecoloog in te roepen.

Wat gebeurt er allemaal tijdens een bevalling?

Iedere bevalling begint met de ontsluitingsfase, welke weer onder te verdelen is in drie andere fases, namelijk de voorbereidingsfase, de latente fase en de actieve fase. Daarna volgt de uitdrijving, waarbij de baby wordt geboren en de laatste fase is het nageboortetijdperk.

Wat is Postplacentaire tijdperk?

In het verloop van de bevalling onderscheiden we vier fasen; de ontsluiting, de uitdrijving, het nageboorte tijdperk en het vierde tijdperk (ook wel de postplacentaire periode genaamd).

Wat is de uitdrijving?

Bij een bevalling wordt een onderscheid gemaakt tussen de “ontsluiting” van de baarmoedermond en de “uitdrijving” van het kind. Uit een Canadees onderzoek is gebleken, dat de totale duur van de bevalling met circa 2 uur wordt bekort, wanneer na het begin van de ontsluiting de vliezen worden gebroken.

Welke Bevalhoudingen zijn er?

Voorbeelden van bevalhoudingen

  • Een wee staand opvangen, terwijl je wiegt met je heupen of leunt op een tafel of stoel.
  • Op een krukje zitten of op een skippybal.
  • Voorover hangen op de tafel of het aanrechtblad.
  • Op je handen en knieën zitten bij rugweeën.
  • Rondlopen.
  • Zitten op de baarkruk tijdens het persen.

Kun je staand bevallen?

Een van de meest voor de hand liggende voordelen van staand bevallen is de hulp van de zwaartekracht tijdens het geboorteproces. Vanwege de zwaartekracht is de opening- en bevalfase korter dan tijdens de geboorte in een liggende positie. Daarnaast kun je je beter vrij bewegen.

Related Posts