Hoe weet je of je een Trojan virus hebt?

Hoe weet je of je een Trojan virus hebt?

Belangrijke indicatoren die wijzen op een mogelijk virus zijn:

  • Uw computer start traag op.
  • Uw computer reageert beduidend trager.
  • Uw computer is over het geheel genomen traag.
  • Uw internetverbinding is traag, terwijl dat voorheen niet zo was.
  • Filmpjes en ook tv uitzendingen die je via internet bekijkt stoppen geregeld.

Welke schadelijke programma’s kunnen zichzelf repliceren?

De meest voorkomende trojans zijn:

  • Backdoor trojans (deze bevatten vaak een keylogger)
  • Trojan-Spies.
  • Trojans waarmee wachtwoorden worden gestolen.
  • Trojan-Proxy’s, waarmee je computer verandert in een machine die spam verzendt.

Heb ik een Trojan Horse?

Een Trojaans paard is een type malware. Het zit verborgen in een computerprogramma, en na installatie verschaft een Trojaans paard criminelen ongemerkt toegang tot je computer. Het is een soort achterdeur die gebruikt kan worden door kwaadwillenden om stiekem de controle over je computer en bestanden te krijgen.

Wat is het verschil tussen spyware en ransomware?

Daarnaast installeert een virus zich onopvallend doordat de computer niet voldoende beveiligt is door bijvoorbeeld gebrek aan anti virus software. Spyware daarentegen installeert zich d.m.v. een programma. Malware is de verzamelnaam voor ongewenste software dat zich installeert op je computer.

Wat is het verschil tussen malware en ransomware?

Ransomware is typisch een vorm van malware die je computer vergrendelt en voorkomt dat je er toegang tot hebt totdat je losgeld hebt betaald. Meestal moet dit geld in vorm van Bitcoins worden betaald. Recentelijk werd ontdekt dat Petya geen ransomware is, maar kwaadaardige ‘Wiper Malware’.

Wat doet volgende malafide software Trojaans paard?

Deze functie kan toegang tot de geïnfecteerde computer verschaffen aan kwaadwillenden en zo schade toebrengen aan de computergegevens of de privacy van de gebruiker. Een Trojaans paard is dus geen programma dat zelfstandig beschadigingen aan de geïnfecteerde computer veroorzaakt, zoals een computervirus.

Aanwijzingen dat je computer geïnfecteerd kan zijn Je ziet – bijvoorbeeld tijdens het surfen op internet – constant pop-ups in beeld waar je niet om gevraagd hebt. Je krijgt vreemde meldingen te zien. Je firewall of virusscanner wordt soms automatisch uitgeschakeld. Je harde schijf is (voor een deel) gewist.

Wat betekent een trojan?

Hoe werkt een Trojaans paard?

Een Trojaans paard, ook wel trojan virus of trojan horse genoemd, is malware die zich als een legitieme software vermomd. Door zich als onschuldige, praktische software voor te doen, worden gebruikers verleid de trojan op hun apparaat te installeren.

Wat is een virusscan?

Een virusscanner is software die computers en hun gebruikers moeten beschermen tegen virussen en andere vormen van malware. De virusscanner scant het geheugen en de bestanden van het systeem op verdachte patronen. Hiervoor beschikt de software over een database met patronen van de meeste virussen.

Hoe kan ik zien of ik een virus op mijn computer heb?

Hoe weet u of u een virusscanner hebt? In Windows Vista en Windows 7 navigeert u via het menu Start naar het Configuratiescherm. In het onderdeel Systeem en beveiliging vindt u het onderdeel ‘De status van deze computer controleren’. Klikken dit het onderdeel opent het onderhoudscentrum van uw computer.

Related Posts