Hoe weet je of je geschikt bent voor Geneeskunde?

Hoe weet je of je geschikt bent voor Geneeskunde?

Cijferlijst 5-vwo en Biomedical Admissions Test (BMAT) maken. De BMAT is een toets die draait om je probleemoplossend vermogen, kennis en analytisch vermogen. Je personal statement. Hierin beschrijf je de reden van je keuze voor Geneeskunde en waarom jij geschikt bent voor de studie.

Welke universiteit meeste kans Geneeskunde?

Studenten die zich hebben ingeschreven voor de Erasmus Universiteit en de Universiteit van Amsterdam maken de grootste kans om toegelaten te worden. De kansen zijn het kleinst in Maastricht en Utrecht.

Hoe hoog moeten je cijfers zijn voor Geneeskunde?

Directe plaatsing op basis van een 8 of hoger gemiddeld is niet mogelijk. De enige manier om Geneeskunde in Utrecht te kunnen studeren, is door deel te nemen aan de selectie en een kansrijk genoeg rangnummer te behalen voor plaatsing (1 t/m 304).

Welke vooropleiding heb je nodig voor Geneeskunde?

Je moet hiervoor in het bezit zijn van een VWO-diploma (met natuur- en scheikunde) en een diploma van een HBO- of universitaire opleiding. Na een zware toelatingsprocedure kun je worden toegelaten tot een schakeljaar. Als je dit jaar succesvol afrondt, word je toegelaten tot de driejarige masteropleiding tot Basisarts.

Welke universiteit is de beste voor Geneeskunde?

De VU zet de stijgende lijn door en de bachelor geneeskunde is één van de zes landelijke topopleidingen aan de VU. Voor het tweede achtereenvolgende jaar behaalt de geneeskundeopleiding het predicaat topopleiding in de Keuzegids Universiteiten 2020.

Hoe word je aangenomen op de universiteit?

Met een havodiploma, een vwo-diploma of een mbo 4-diploma kunt u een opleiding gaan volgen aan een hogeschool. Voor toelating tot een universiteit heeft u een vwo-diploma of een propedeuse (eerste jaar) van een hbo-opleiding nodig.

Waar kun je het beste geneeskunde studeren?

Kwaliteit van de opleiding De vrije universiteit van Amsterdam scoort volgens de Keuzegids het beste.

Heb je voor geneeskunde VWO nodig?

Je kunt worden toegelaten tot de bachelor Geneeskunde met een: vwo-diploma natuur & gezondheid + natuurkunde; vwo-diploma natuur & gezondheid en natuur & techniek. …

Related Posts